הכירו את עוגת החג שלכם: עוגה יפהפייה וטעימה, עסיסית ורכה, והציפוי מתוק ולימוני ופשוט מדהים.
מרכיבים
(למתכון זה דרושים משקל ומבער)לעוגהתבנית בקוטר 24 ס"מ
6־8 תפוחים ירוקים
הכי מעניין
220 גרם חמאה רכה
250 גרם אבקת סוכר
180 גרם ביצים
280 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
100 גרם שמנת חמוצה
50 גרם מיץ לימון
גרידה מלימון שלם
למרנג לימון
200 גרם חלבון
400 גרם סוכר לבן
40 מ"ל מיץ לימון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־160 מעלות טורבו ומשמנים היטב תבנית בקוטר 24 ס״מ.2. מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים כל תפוח לשש חתיכות.
3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב חמאה רכה ואבקת סוכר.
4. מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.
5. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, שמנת חמוצה, מיץ לימון וגרידת לימון ובוחשים לתערובת אחידה.
6. מעבירים את התערובת לתבנית ומסדרים חתיכות תפוחים טריים בתוך הבלילה.
7. אופים במשך 50־60 דקות עד שקיסם שמכניסים יוצא יבש. לאחר האפייה מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ואז מקררים אותה עטופה, במקרר.
8. מכינים מרנג לימון: בקערה שעמידה לחום (עדיף ממתכת), שמים סוכר, חלבון ומיץ לימון וטורפים היטב באמצעות מטרפה.
9. מעבירים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי) ומערבבים עד להמסה מלאה של הסוכר. מומלץ להכניס אצבע ולבדוק שאין גרגירי סוכר ושהמסה חמימה מעט למגע.
10. מעבירים את התערובת למיקסר עם וו הקצפה ומקציפים כשש־שבע דקות עד שנוצר מרנג מבריק ויציב.
11. הרכבה: מניחים את העוגה (הקרה) על צלחת ההגשה הסופית ומצפים את העוגה בחומרי המרנג במריחה באופן חופשי עם מרית.
12. חורכים את המרנג בעזרת המבער.