הכדור הוא מקרוביוטי: ליאורה גולדברג אופה פלאפל
ליאורה גולדברג לא מטגנת בבית פלאפל בשמן עמוק. תשכחו מזה. היא גודשת את הכדורים בדברים טובים כמו גרעיני חמניות וקמח כוסמין, ואופה. הטחינה (הגולמית) כבר בפנים
הפעם נשחרר את הפלאפל האהוב מרגשות האשמה ונהפוך אותו למנה בריאותית עם גרעיני חמניות, שום ופטרוזיליה רעננה.

חומרים:
1 כוס גרעיני חמניות
4-2 שיני שום או לפי הטעם
1 כפית אבקת בצל
1 כף כמון
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1/4 רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס לימון טבעי
קמצוץ מלח גס אטלנטי
קמצוץ פלפל שחור גס
1-2 כפות טחינה גולמית מונבטת (מחנות הטבע)
1 כפית שמן זית רצוי מכבישה קרה
אופן ההכנה:
- מערבבים במערבל המזון את גרעיני החמניות, שום, בצל, כמון, כוסברה, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים במשך כדקה.
- מוסיפים את שמן הזית והלימון, וממשיכים לערבב.
- מוסיפים את הטחינה ובהתאם לצורך ניתן להוסיף גם מעט מים עד לקבלת מרקם של מחית.
- יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומשטחים כל כדור במרכז.
- פורשים נייר פרגמנט על מגש ומניחים לייבוש. ניתן גם להכניס לתנור שחומם מראש
• מיקרוטיפ: ניתן לייבש את כדורי הפלאפל מספר שעות (בתוספת קורט סבלנות) באמצעות תנור טבעונים, דיהיידרטור, המאפשר ייבוש עד לטמפ' של בין 46-42 מעלות, לשמירה על כל הרכיבים התזונתיים, כולל המינרלים והאנזימים.
מומלץ להגיש את כדורי הפלאפל על מצע גדוש של עלי חסה, נבטים וגזר ברוטב של טחינה ולימון.
