די לכולסטרול הרע: סטייק טופו ברוטב סויה-תמרי
רובנו מעדיפים אותו בשרי, נוטף ועסיסי אבל שוכחים שלהנאה יש מחיר, קוראים לו כולסטרול. ליאורה אקוקה גולדברג מציעה סטייק מסוג אחר, כזה שתהנו לאכול בלי רגשות אשמה

ליאורה אקוקה. אלי דסה
הטופו מכיל סידן וברזל, בעיקר אם הוא אורגני ולא עבר הינדוס גנטי. הוא עשיר בפיטו-אסטרוגנים ועוזר מאוד לאיזון הורמונלי בנשים בגיל המעבר.
את הטופו עדיף להמתיק
עם לתת. מעבר לכך שיש לו טעם מתוק נפלא ועשיר, הוא עדיף על המתקה בדבש, אגבה, או סוכר חום. הלתת מכיל רק 4% גלוקוז ולכן אינו מתפרק במהירות לסוכר וכך שומר על ערכים נמוכים של סוכר בדם.
ליד הסטייק אני מוסיפה כרישה. מדובר בירק ממשפחת הבצלים, עשיר במינרלים כמו ברזל ומגניזיום, סידן וויטמין A ו- B. הכרישה מסייעת להורדת שומנים בדם, להורדת בצקות וירידה במשקל באופן כללי.
מומלץ להוסיף טופו לתפריט שלכם, פעם עד פעמיים בשבוע. כדאי לאכול 2-3 סטייקים בארוחה וללוות אותם בירקות מאודים, ירוקים וכתומים.

תחליף הוגן. סטייק טופו ברוטב תמרי.
אלי דסה
סטייק טופו ברוטב סויה-תמרי
המרכיבים:
חבילת טופו אורגנית
1 כף לתת מאורז מלא להמתקה
1 כף רוטב סויה תמרי
1 גבעול כרישה פרוס לחתיכות של 2-3 ס"מ
1 כפית שמן שומשום כהה אורגני
ההכנה:
1. לפרוס את הטופו למלבנים דקים, ולייבש במגבת את כל הנוזלים.
2. במחבת - לחמם שמן שומשום ולטגן את פרוסות הטופו כ-2 עד 3 דקות מכל צד עד שהוא מקבל צבע זהוב-חום.
3. להוסיף את הכרישה, הסויה והלתת ולהשחים את שני הצדדים של הטופו דקה נוספת בכל צד.
4. להעביר לצלחת רחבה ולקשט עם פרוסות הכרישה.