רק בריאות: דלורית ממולא באורז מלא
לאחותה הקטנה של הדלעת, הדלורית, יש יתרונות תזונתיים לא מעטים. ליאורה אקוקה מרעיפה מחמאות על הירק הכתום וכמובן תורמת מתכון. עכשיו רק צריך להוסיף את הדלורית לתפריט היומי שלכם, ואתם מסודרים

בדרום אמריקה, כבר מזמן גילו את יתרונותיה של הדלעת. שם היא כבר כמעט 5000 שנה משמשת כאחד מהמזונות הבסיסיים וחלק מהתפריט היומי הקבוע. אפשר למצוא שם זנים שונים של ירקות ממשפחת הדלעת ומספר גדול של גירסאות שלה. אצלנו בישראל ניתן למצוא בעיקר את הדלורית הכתומה ואת "דלעת הערמונים" שהיא ירוקה וקטנה.
דלעת (butternut) ) עשירה בסיבים תזונתיים: ויטמין A ו-C, ביופלבין, מגניזיום, קופר, בטה קרוטין וויטמין B6. היא מכילה גם סידן וברזל, וגם אומגה 3 ואחוז גבוה של אנטי אוקסידנטים שעוזרים במניעת מחלות לב וכלי דם. יש לה ערך קלורי נמוך וערך תזונתי גבוה, ולכן היא אידיאלית להורדת משקל ושומנים בגוף.
פיטוכימיקל בשם קומרינס, שנמצא בדלעת, מקטין את הסיכון למחלות לב וכלי דם ועוזר בטיפול בקרישי דם. אכילה של דלעת וירקות דומים (בעיקר
אכילת דלעת מווסתת את רמות הסוכר בדם לכן מומלצת לסוכרתיים. המינרל פוטזיום עוזר להורדת לחץ הדם, וכמויות גדולות של ויטמיןC מקלות על תופעות אסטמה, דלקת פרקים והתקשות דפנות כלי הדם.
קיימים מחקרים שקושרים צריכת ירקות טריים לא מבושלים עשירים בבטה קורטין לירידת גורמי הסיכון לחלות בסרטן ואף מניעתו. הסיבים התזונתיים של הדלעת עוזרים בהורדת הסיכון לסרטן המעי הגס.
הדלעת שייכת למשפחת ירקות שמאופיינת בקליפה קשה מבחוץ ומרקם רך מבפנים. במשפחה הזאת חברים גם המלפפון והאבטיח. קליפת הדלעת מכילה סיבים תזונתיים בכמויות גדולות, בעיקר בטה קורטין, שלא קיים בחלק הפנימי הרך. כדי ליהנות מכל ההיתרונות שלה, יש לאכול את הקליפה והחלק הפנימי כאחד.
מומלץ לשטוף היטב את הדלעת, לחצות באמצע, להוציא את הגרעינים ולבשל בתנור עד מתקבל צבע זהוב והקליפה הופכת לרכה ומוכנה לאכילה. מי שמעוניין לשמור על ערכים תזונתיים מקסימליים, יכול לאדות את הדלעת עם מעט מים.

החומרים:
1 דלורית
1 כוס אורז מלא מבושל
קמצוץ תבלין כומין
קמצוץ כורכום,
1 כפית סויה תמרי
1/2 כפית שמן זית אורגני,
עשבי תיבול לפי הטעם
ההכנה:
1. שוטפים את הקליפה היטב, חוצים את הדלורית לאורך ומסירים את הגרעינים.
2. מוסיפים לאורז המבושל את שאר המרכיבים.
3. ממלאים את הדלורית באורז.
4. מניחים את הדלעת על נייר פרגמנט מפעילים את הגריל בתנור כך שהחום יוצא מלמעלה ואופים בטמפרטורה של 200–250, עד שהדלעת עשויה היטב.
5. מוציאים את הדלעת ומגישים על כלי שטוח.