אדום-ירוק: סלט כרוב לניקוי רעלים
ליאורה אקוקה גולדברג מכינה סלט שמתמחה בסילוק רעלים מהגוף: לוקחים כרוב אדום, עושים לו עיסוי קצר עם מלח, מצוותים אליו שפע של עלים ירוקים ומקשטים עם קשיו קלוי
טעמו של הכרוב האדום חריף מעט לעומת הכרוב הירוק,
הוא בעל ערך קלורי נמוך והוא עשיר בוויטמין c ו-k. אגוזי הקשיו שמעטרים את הסלט הזה עשירים בברזל ואבץ החיוניים לחוסנה של מערכת החיסון ולבריאות עור הפנים, השיער והציפורניים. כרוב הוא גם תרופת סבתא מצוינת לעור, בשימוש חיצוני.
חומרים:
1 כרוב אדום קצוץ (את הגזע הלבן הקשה להפריד ולשמור למרק מאחר והוא גורם לגאזים כשהוא חי)
חופן קשיו
עלים ירוקים ( עלי קייל או מנגולד או סלק אדום)
6-7 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
חופן זיתים שחורים
רבע כוס לימון (או לפי הטעם)
קמצוץ מלח ים
קמצוץ פלפל שחור גס או פלפל אדום
1-2 כפות שמן זית
זיתים שחורים כדאי לקנות בחנויות טבע - כמות הנתרן קטנה בהרבה ובנוסף תהליך ההחמצה הוא טבעי והטעם ממש משובח.
אופן ההכנה:
להפריד את העלים הירוקים מהגבעולים הקשים ולקצוץ דק.
את אגוזי הקשיו מניחים על מחבת רותח לקלייה קצרה (2-3 דקות)
כדי להקל על עיכול הכרוב, מעסים אותו בכלי נפרד עם קצת מלח גרוס עד שהוא מתרכך ואז לשטוף עם מים ולסנן את עודף הנוזלים ולסחוט.
מכניסים את כל המרכיבים לקערה עמוקה, מערבבים היטב ומקשטים באגוזי קשיו וזיתים שחורים.

סלט כרוב. מתחילים בעיסוי
צילום: אלי דסה