פסטה של קיסרים: פסטה מאורז בר שחור ברוטב אלפרדו אגוזים
ליאורה אקוקה גולדברג מכינה פסטה מאורז בר שחור, שעשיר בנוגדי חמצון לרוב, עם רוטב אלפרדו שנראה בדיוק כמו הדבר האמיתי, בלי להשתמש בטיפת שמנת אחת. להלן ההנחיות
עוד יתרון לאטריות האורז השחור: הן אינן מכילות גלוטן כמו כל שאר הפסטות ולכן מצוינות לאוכלוסיה הרגישה לגלוטן בחיטה ולחולי ציליאק.
לפי הרפואה הסינית האורז מזין בעיקר את הדם והכליות - כי הוא עשיר בברזל ועוזר לניקוי הגוף מרעלים ולניטרולם. החומר הפעיל באורז השחור נקרא anthocyanin והוא עשיר בנוגדי חמצון. באורז השחור יש גם מגוון רחב של ויטמינים מקבוצת ה- B והרבה חומצות אמיניות.
את רוטב האלפרדו הקלאסי עם השמנת המרתי ברוטב טבעוני שעשוי מאגוזי מלך, מים חמים ותבלינים - דרך מצויינת לקבל חומצות שומן בלתי רוויות שטובות לפעילות מערכת העצבים וטובות לכלי הדם ולהורדת כולסטרול רע.
הירקות בפסטה הם לבחירתכם. הפעם הוספתי צנוניות שיש להן טעם חריף והן טובות לעיכול שומנים ולהרזיה. הוספתי גם נבטים (קשה להאמין אבל כל הנבטים עשירים בחלבונים בדיוק כמו עוף!) ודאגתי לקשט את הצלחת בכמה שיותר צבעים.

פסטה מאורז בר שחור. הרבה יתרונות
צילום: אלי דסה
חומרים:
חבילת פסטה מאורז שחור מלא
1 כפית חמאת שקדים (להשיג בחנויות הטבע) או כפית שמן זית אורגני
חצי כוס צנוניות חצויים לרבעים
1 כוס אגוזי מלך
1 כוס מים רותחים
3 שיני שום
קמצוץ מלח אורגני גס
קמצוץ
עשבי תיבול לפי הטעם
קמצוץ פלפל אדום
קמצוץ קארי הודי
כוס נבטי גרגיר או אלפא - להפריד את השורשים מהגבעול (לשורשים יש נטייה לאסוף רטיבות וטחב ועל כן רצוי לא לאכול אותם ) ולהניח בצד
אופן ההכנה:
לבשל במים את הפסטה עד שהיא נעשית רכה (כ-10 דקות ), לסנן ולהניח בכלי עמוק. במערבל מזון מניחים אגוזים, מים חמים, שום, תבלינים, כפית שמן זית או חמאת שקדייה ומערבבים במהירות גבוהה. מוסיפים את הרוטב המוכן לפסטה מערבבים היטב, מפזרים את הנבטים והצנונית ומגישים.