קוסמופוליטן: הבגדים של העובדים הזרים

העובדים הזרים שולחים כסף למשפחותיהם הרחוקות, ואלו שולחים בחזרה פריטי לבוש אל קרוביהם בישראל. כך מוצפת הארץ אופנה ססגונית

יעל סלומה | 30/5/2009 12:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מהגרי העבודה בישראל, שהשאירו מאחוריהם ארץ מולדת ומשפחה נתמכת, לא נאלצו להיפרד גם מסגנון לבושם: את מרבית מלתחתם הנוכחית - ולעתים את כולה - הם רכשו בארץ מוצאם.

חלקם הסבירו כי בישראל הבגדים יקרים בהרבה, ולכן הם מקבלים מדי תקופה מסוימת "משלוחי לבוש" שארזו הוריהם. אחרים השיבו כי האופנה המקומית אינה הולמת את טעמם. היתר ענו כי הם נוהגים לשלב בין המלתחה מארצות המוצא לבין פריטים שרכשו בארץ - לרוב בתחנה המרכזית בתל אביב או במדרחוב של נווה שאנן הסמוך.

כך, למשל, חנויות ספורות המייבאות בגדים ובדים, לרוב מאפריקה, משמשות את יוצאי היבשת. אחת מהן, השוכנת ברחוב נווה שאנן ‭,53‬ מייבאת מוצרי שיער ובדים אפריקאיים במחירים שווים לכל נפש.

התוצאה: בעוד שמדי קיץ הן מעצבי העל והן רשתות הקונפקציה מכריזות קבל עם ועדה כי השיק האפריקאי חזר לאופנה - ניתן למצוא (ובזול) את הבדים המקוריים, בעלי ההדפסים הצבעוניים הגדולים, בחנות הקטנה הממוקמת בפתחו של המדרחוב.

בהצצה ראשונית במדרחוב נווה שאנן שוקק החיים, נדמה שמדובר בערב רב צבעוני במיוחד של כל אותו המון אדם מכל קצות תבל - הנתפס בעיני הישראלי הממוצע כקבוצה הומוגנית אחת, העונה על ההגדרה של "עובדים זרים‭;"‬ בפועל, כל קהילה וקהילה מתאפיינת בצורת לבוש שונה, המושפעת מארץ המוצא וממשך השהות בישראל.

למשל, מהגרי עבודה מסין שהתגוררו בערים הגדולות מתלבשים באופן מוקפד בהרבה מאלה שהגיעו מהכפרים. אך הן לבושם של הכפריים והן זה של העירוניים יהיה לעד מרושל לעומת הלבוש של אנשי המאפייה הסינית המקומית - שמקפידים להצטייד במותגים בעלי שם כטומי הילפיגר וראלף לורן.

השפעת האופנה הישראלית על לבושם של מהגרי העבודה מורגשת בדרך כלל עם חלוף הזמן. מתי מעט דבקים בלבוש המסורתי (בעיקר בימי שבת וראשון‭,(‬ אך רובם מנסים לשלב - בדרכם שלהם - בין התרבויות. את חולצת הרקמה ירכשו באמצעות המשפחה שנותרה בהודו, אך את הג'ינס ירכשו בתחנה המרכזית. או לחלופין, סארי בצבעים והדפסים נועזים לצד כובע מצחייה ונעלי פלטפורמה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

רות המואבייה 2009

פרויקט מיוחד לרגל חג שבועות: מעריב בודק את מצב הגרים 2,500 שנה לאחר כתיבת מגילת רות

לכל הכתבות של רות המואבייה 2009

עוד ב''רות המואבייה 2009''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים