משרד ההגנה של ארצות הברית יחל להשתמש ב-Grok - צ'אטבוט הבינה המלאכותית שפותח על ידי xAI, הסטארט-אפ של אילון מאסק.
ההודעה של xAI על החוזה עם המדינה פורסמה אמש, במקביל להשקת חבילת השירותים החדשה בשם "Grok לממשלה", המאפשרת למשרדים ולסוכנויות פדרליים לאמץ את הצ'טבוטים לצרכיהם הייעודיים. הנשיא דונלד טראמפ עודד מאז כניסתו לתפקיד בינואר את ההאצה בשימוש בכלי בינה מלאכותית.
מאסק היה חבר בממשל טראמפ וניהל את שירות ה-DOGE האמריקאי עד סוף מאי. מאז, הפך למבקר של מדיניות הדגל של טראמפ בתחום המיסוי וההוצאה התקציבית.
הכי מעניין
ביום שני הודיעה xAI כי מוצריה יהיו זמינים לרכישה דרך לוח הרכש של רשות השירותים הכלליים (GSA), מה שיאפשר "לכל מחלקה, סוכנות או משרד ממשלתי פדרלי" לרכוש אותם.

מאסק, גרוק | צילום: AFP
בהודעה לתקשורת נמסר ממשרד ההגנה כי שווי החוזה עשוי להגיע עד ל־200 מיליון דולר. על פי המשרד, חוזים דומים ניתנו גם לחברות גוגל, אנתרופיק ו־OpenAI.
"החוזים של היום מביאים את מיטב כישרונות ה-AI המתקדמים מארה"ב, במטרה ליישם בינה מלאכותית פורצת דרך לצרכים של משרד ההגנה", נמסר מהלשכה הראשית לדיגיטל ולבינה מלאכותית של הסוכנות.
המשרד הציג טווח רחב של שימושים פוטנציאליים בבינה מלאכותית: "אימוץ ה-AI משנה את יכולות המשרד לתמוך בלוחמינו ולשמר יתרון אסטרטגי מול אויבינו", אמר בהצהרה דאג מתי, ראש תחום הדיגיטל וה-AI במשרד. הוא הוסיף כי הסתמכות על פתרונות זמינים מסחרית תאפשר להאיץ את יישום ה-AI המתקדם "בתחום הלחימה כמו גם במודיעין, במערכות ניהול ובמערכות מידע ארגוניות".
בשבוע שעבר ספג Grok ביקורת קשה לאחר שהתפרץ למונולוג אנטישמי וציטט את אדולף היטלר, לאחר שמאסק הצהיר כי המודל תוכנת להיות "פחות פוליטיקלי קורקט". בעקבות התקרית הודיעה החברה כי תשפר את המודל. יום לאחר מכן השיקה xAI עדכון מקיף שלטענתה מציב את Grok בחזית פיתוחי ה-AI.
עוד כתבות בנושא
אך הנזק כבר נגרם, התקרית הדגישה את הסכנות שבהשקה מואצת של טכנולוגיות חדשות במרוץ ה-AI, ואת ההשלכות האפשריות של כשלים באימון המודלים או מניפולציות עליהם בידי משתמשים.