ארה"ב מטילה סנקציות על כותבת דו"חות האו"ם ל"שטחים הפלסטיניים"

שר החוץ האמריקני רוביו: "תמיד נגן על ריבונות בעלות בריתנו". למרות קריאת ארה"ב להדיח את פרנצ'סקה אלבנזה האנטי-ישראלית מהאו"ם, מינויה אושר מחדש לפני שלושה חודשים

הדווחית המיוחדת פרנצ'סקה אלבנזה מוסרת הצהרה במטה האו"ם. | לואי פיליפ/האו"ם

הדווחית המיוחדת פרנצ'סקה אלבנזה מוסרת הצהרה במטה האו"ם. | צילום: לואי פיליפ/האו"ם

תוכן השמע עדיין בהכנה...

שר החוץ האמריקני, מרקו רוביו, הודיע אמש (רביעי) כי הוא מטיל סנקציות על פרנצ'סקה אלבנזה, הדווחת המיוחדת של האו"ם לזכויות אדם ב"שטחים הפלסטיניים הכבושים", בשל מאמציה לגרום לבית הדין הפלילי הבינלאומי לנקוט פעולה נגד פקידים, חברות ומנהלים אמריקנים וישראלים והביקורת הקשה שמתחה על ישראל במלחמתה.

"הקמפיין הפוליטי והכלכלי של אלבנזה נגד ארצות הברית וישראל לא נסבל עוד", כתב רוביו בפוסט ב-X. "אנחנו תמיד נעמוד לצד שותפינו בזכותם להגנה עצמית. ארצות הברית תמשיך לנקוט בכל פעולה שתראה לנכון כדי להגיב ללוחמה המשפטית ולהגן על ריבונותנו וריבונותן של בעלות בריתנו"

אחרי הודעת רוביו, כתבה אלבנזה ב-X: "אני עומדת בנחרצות ובצורה משכנעת בצד הצדק, כפי שתמיד עשיתי", מבלי להזכיר ישירות את הסנקציות האמריקניות. בהודעת טקסט לרשת "אל-ג'זירה", היא צוטטה כמי שדחתה את המהלך האמריקני כ"טכניקות הפחדה בסגנון מאפיה".

הכי מעניין

בחודש שעבר פורסם דוח של האו"ם שכתבה אלבנזה, משפטנית איטלקייה, ובו נטען כי חברות טכנולוגיה הפיקו רווחים מ"רצח העם שישראל מבצעת" בעזה על ידי אספקת טכנולוגיות ענן ובינה מלאכותית עבור צה"ל וממשלת ישראל. היא קראה למדינות במועצת זכויות האדם של האו"ם להטיל אמברגו נשק ולנתק את קשרי המסחר והכספים עם ישראל.

עוד כתבות בנושא פרנצ'סקה אלבנזה

אלבנזה הואשמה פעמים רבות באנטישמיות ואנטי-ישראליות בוטה וקראה בין היתר להשעיית ישראל מהאו"ם. היא גם הואשמה בהדהוד תעמולת חמאס ובקידום תיאוריות קונספירציה אנטישמיות.

גם ארצות הברית דרשה את הדחתה מתפקידה והאשימה אותה באנטישמיות ובהטיה נגד ישראל. בשבוע שעבר המשלחת האמריקנית לאו"ם קראה למזכ"ל הארגון לגנות את פעילותה של אלבנזה ולהדיח אותה מתפקידה, וחזרה על בקשה שהגישה מוקדם יותר השנה נגד חידוש מינויה. במכתב למזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש, הנציגות של ארה"ב לאו"ם הצהירה כי אלבנזה "עורכת דמוניזציה לישראל ותומכת בחמאס", תוך שהיא מסיקה כי היא "לא מתאימה לתפקידה". בנוסף, קנדה, צרפת, גרמניה וישראל הביעו דאגות רציניות על הרטוריקה וההתנהגות שלה.

עם זאת, בחודש אפריל אושר מחדש מינויה בישיבת מועצת זכויות האדם של האו"ם (UNHRC) בז'נבה, שם נדחו למעשה תלונות רשמיות נגדה, בלי שננקטה נגדה אף פעולה. המועצה סירבה לקבל את התלונות האמריקנית ואפשרה לה להישאר בתפקיד.

מייסד גוגל סרגיי ברין, שחברת האם שלה "אלפאבית" נכללת בדוח שלה, הגיב לדוח וכינה את האו"ם "אנטישמי באופן שקוף" בפורום מקוון לעובדים בסוף השבוע. "עם כל הכבוד, הטחת המונח 'רצח עם' בהקשר לעזה היא פוגענית מאוד עבור יהודים רבים שסבלו מרצח עם אמיתי", מחה היזם יהודי-אמריקני. "הייתי נזהר גם מציטוט ארגונים אנטישמיים באופן שקוף כמו האו"ם בהקשר לנושאים אלה".

י"ד בתמוז ה׳תשפ"ה10.07.2025 | 05:53

עודכן ב