השר עמיחי שיקלי, שעומד בראש ועדת השרים לעניין בחינת הצורך בהחלפת היועצת המשפטית לממשלה, שיגר היום (שני) ליועצת גלי בהרב-מיארה מכתב זימון לשימוע שייערך ביום שלישי הבא. הזימון נשלח בהמשך להבעת אי האמון מחודש מרץ ולהחלטת הממשלה מאתמול, לפיה הליך הדחת בהרב-מיארה יעבור מיידית לוועדת השרים, ולא תידרש התייעצות עם הוועדה הציבורית-מקצועית בראשות השופט גרוניס לשם קידום מהלך הפיטורין.
"במסגרת הדיון, תינתן לך האפשרות לפרוש את טענותייך, ככל שישנן, כנגד כוונת הממשלה לשקול את העברתך מכהונתך על רקע מצב נטען של 'התנהלותה הבלתי-הולמת וחילוקי דעות מהותיים וממושכים בין הממשלה ובין היועץ המשפטי היוצרים מצב המונע שיתוף פעולה יעיל', לשון ההחלטה שהתקבלה פה אחד על ידי ממשלת ישראל", ציין השר שיקלי.
במכתבו הוסיף עוד השר כי במסגרת השימוע: "נבקש את התייחסותך לטענות בעניין שהועברו לעיונך על ידי שר המשפטים לקראת החלטת אי האמון בממשלה מיום ה-23.3.2025".
הכי מעניין

"תינתן לך האפשרות לפרוש את טענותייך". השר עמיחי שיקלי בכנסת | צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90
אתמול אישרה הממשלה את הצעת שר המשפטים יריב לוין לקידום הליך הדחתה של היועצת המשפטית לממשלה. ההצעה קובעת כי ועדת השרים שקבועה כבר בכללים הקיימים, תקיים שימוע ליועצת ותביא את המלצתה בשאלת הדחתה אם תמצא כי מתקיימות אחת או יותר מהעילות המאפשרות זאת. עוד מוצע כי במצב זה, הממשלה תוכל להדיח את היועצת ברוב של 75% מחבריה, , וזאת "בשים לב למצב המשברי חסר התקדים שנוצר בין הממשלה לבין היועצת, אשר הלכה למעשה מייתר את הליך ההיוועצות". הממשלה אף אישרה את ההצעה בנוגע לזהות חברי ועדת השרים, בראשה יעמוד השר שיקלי.
בכך שינתה הממשלה את המנגנון שנקבע מהחלטת הממשלה משנת 2000, ועקפה את הצורך בהתייעצות עם הוועדה המקצועית-ציבורית לאיתור יועץ משפטי בראשות השופט בדימוס אשר גרוניס.
מייד אחרי אישור ההחלטה, השר לוין מיהר לשגר לחברי הוועדה פנייה רשמית שבה ציין: "ממשלת ישראל קיבלה ב-23.3.2025 החלטה פה-אחד בנוסח כדלקמן: 'מחליטים להביע אי אמון ביועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב-מיארה, נוכח התנהלותה הבלתי הולמת ונוכח קיומם של חילוקי דעות מהותיים וממושכים בין הממשלה לבין היועצת משפטית לממשלה, היוצרים מצב המונע שיתוף פעולה יעיל'. נוכח חילוקי הדעות המהותיים והממושכים בין הממשלה לבין היועצת המשפטית לממשלה, והיעדר שיתוף פעולה יעיל מצד היועצת, החלטתי לפנות אליכם ולבקש את החלטתכם באשר להחלפתה של היועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב-מיארה. במסגרת זו אבקשכם לקיים הליך שימוע בהתאם להוראות סעיף 27 להודעה".
טורים בנושא
בדברי ההסבר להחלטה נאמר כי בזמן שחלף מאז שהממשלה הביעה פה-אחד אי אמון בבהרב-מיארה, חילוקי הדעות בינה לבין הממשלה רק החריפו, מה שהביא למעשה לשיתוק עבודת הממשלה בשורה של נושאים, בזמן מלחמה, "שעה שצורכי הביטחון מחייבים ביתר שאת עבודה סדורה ושיתוף פעולה הדוק ויעיל בין הממשלה לבין היועצת".
בנסיבות אלה, כך נטען, התייתר למעשה הליך ההתייעצות עם ועדת האיתור, ויש הכרח לאפשר לממשלה לדון ולהחליט ללא דיחוי בשאלת הדחתה של היועצת ולאפשר לה, ככל שרוב מוחלט של השרים יתמוך בהדחה, לעבוד עם יועץ משפטי שיש בו אמון ויש עימו שיתוף פעולה יעיל.