בלי קפה ושוקולדים: כך תשמרו על אנרגיה שלכם לאורך יום העבודה

שוקולד, קפה וחטיפים מלוחים אולי נותנים בוסט אנרגיה רגעי - אבל גם גורמים להתרסקות אחר כך. תזונאיות מסבירות איך לאכול חכם בעבודה ולהרגיש ערניים לאורך זמן

קפה ותה | שאטרסטוק

קפה ותה | צילום: שאטרסטוק

תוכן השמע עדיין בהכנה...

כשקלייר פארה הייתה מורה בבית ספר, היא הקפידה להביא איתה גרנולה, פירות ושייקים עם חלבון – כי לא לה היה זמן לאלתורים. אבל כשהחלה לעבוד מהבית בניו המפשייר, היא גילתה שקשה יותר לעמוד בפיתוי: החטיפים של הילדים - עוגיות ו"רול אפס" - ניצחו את הרצון הבריא.

"יש לי את האפשרות לבחור נכון, אבל לרוב אני פשוט לא עושה את זה", היא מודה. "לפעמים בא לי להכין משהו מזין, אבל לרוב הנוחות מנצחת".

עוגיות פרח ריבה. | אפרת ליכטנשטט

עוגיות פרח ריבה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

פארה לא לבד. עבור רבים מאיתנו, נפילת האנרגיה אחר הצהריים הופכת להזדמנות לנשנש משהו מתוק או מלוח. הבעיה היא שחטיפים מעובדים עם הרבה סוכר או מלח נותנים בוסט קצר - אבל לא מחזיקים לאורך זמן.

הכי מעניין

"האנגריה עוברת מהר מדי", מסבירה התזונאית הקלינית בת' צרווני מהקליניקה של קליבלנד. "אנשים חווים עלייה מהירה באנרגיה - ואז התרסקות. ואז בא עוד קפה, עוד חטיף, וחוזר חלילה".

כך תשברו את המעגל:

שלבו חלבון

מאכלים כמו יוגורט, ביצים קשות או קוטג' משביעים לאורך זמן. התזונאית קרוליין סוזי מסבירה שכשאוכלים פחמימה (לדוגמא - בייגל), כדאי לשלב גם חלבון כדי למנוע צניחה מהירה של רמות הסוכר.

"שילוב של פחמימות מורכבות וחלבון הוא הסוד", אומרת צרווני: "הפחמימות הן העצים שמדליקים את האש, והחלבונים הם הגזעים השמנים שמשאירים אותה בוערת לאורך זמן".

למי שמחפש את ה"קראנצ'" - אגודת הלב האמריקנית ממליצה על פרוסות תפוחים עם חמאת בוטנים דלת מלח, ירקות חתוכים עם חומוס או צזיקי, פופקורן או אגוזים ללא מלח. גם כאן - עדיף לבדוק את כמות הסוכר והנתרן על האריזות.

ירקות | FREEPIK

ירקות | צילום: FREEPIK

חתכו ירקות או חלבון כבר בסוף השבוע - ושימו בקופסאות קטנות, מציעה צרווני. "זה חוסך זמן בבוקר, ומונע פיתויים מיותרים".

הכינו מראש

פטרה דרנין מלוס אנג'לס מכינה מראש שייקים עם עלים ירוקים, אגוזים, פירות, אבוקדו וזרעי צ'יה - ושומרת במקפיא. "אני מרגישה צלולה, פחות עייפה ויש לי פחות משיכה לשוקולד", היא אומרת.

מותר לפעמים להתפנק

לא צריך להוציא לגמרי את החטיפים מהחיים. אם יש יום הולדת בעבודה - תיהנו מהעוגה. פשוט שימו לב לכמות ולתדירות. "אין באמת תחליף לצ'יפס", מודה צרווני. "אם בא לכם – תאכלו, ותמשיכו הלאה. רק אל תתנו לזה להפוך להרגל יומיומי".

ואם אתם ממש חייבים שוקולד באמצע יום ארוך - לכו על 'ערכת חירום' אישית וקטנה, כמו זו של ג'יזלה מרקס, אחראית באודיטוריום בתיאטרון בשיקגו. לצד אגוזים ואבטיח שהיא מביאה מהבית - היא מחזיקה גם קופסה של מיני שוקולדים. "רק הידיעה שזה שם - מרגיעה אותי", היא אומרת.