מתכון לשקשוקה

מתכון לשקשוקה מהירה שכולם אוהבים

שקשוקה מהירה שכולם אוהבים. | אפרת ליכטנשטט

שקשוקה מהירה שכולם אוהבים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

חומרים ל־3־4 מנות

מרכיבים

4 כפות שמן זית

4 שיני שום פרוסות דק

הכי מעניין

½ כפית פפריקה

10-15 עגבניות שרי חצויות או 2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

1 פחית שימורי עגבניות מאיטליה

¼ כוס מים

1 כפית מלח

½ כפית סוכר

קורט פלפל שחור

3-4 ביצים

50 גרם גבינת מוצרלה/פטה

פטרוזיליה לקישוט

אופן ההכנה

1. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את השום כדקה עד שהוא מתחיל להזהיב.

2. מוסיפים את הפפריקה ומטגנים כדקה נוספת.

3. מוסיפים את העגבניות הטריות, השימורים, המים והתבלינים. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים כ־20 דקות.

4. מוסיפים את הביצים: יוצרים גומות קטנות בתוך התבשיל, פותחים את הביצים לצלוחית קטנה, ומעבירים לגומות. מפזרים גם מוצרלה/פטה.

5. מכסים ומבשלים עד שהחלבון יציב והצהוב עדיין רך.

6. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים לצד טחינה ולחם טרי.