עוז אוחיון

צילום: עוז אוחיון

כשהטמפרטורות מתחילות לצנוח זה בדיוק הזמן להכין סיר מרק למשפחה. כפיר חדד, השף של מלון ענבל אשר משיק את פסטיבל המרקים השנתי שלו, מנדב לנו ארבעה מתכונים שהוא אוהב במיוחד

תוכן השמע עדיין בהכנה...

יש משהו בחורף הישראלי שגורם לנו לשכוח לגמרי שרק לפני שבועיים עוד הלכנו בכפכפים ובטי שירט קצרה. ברגע שהטמפרטורה יורדת מתחת ל-20 מעלות אנחנו כבר עוטפות את עצמנו בשמיכות, מדליקות את החימום ומתחילות לדבר על החורף כאילו אנחנו גרות באלסקה. והאמת? זה בדיוק הקסם. כי החורף הישראלי, עם כל הדרמה שלו, נותן לנו את ההצדקה המושלמת לעשות בדיוק מה שאנחנו הכי אוהבות: לפנק את עצמנו בלי שום תירוצים. ואם יש משהו אחד שמסמל פינוק חורפי כמו שצריך, זה מרק. לא סתם מרק, אלא מרק שמבעבע לאט על הכיריים, מרק שמחמם לא רק את הגוף אלא גם את הנשמה, מרק שממלא את הבית בריח שגורם לכולם להתקרב למטבח ולשאול -"נו, מתי זה כבר יהיה מוכן?".

כפיר חדד, השף של מלון ענבל בירושלים, מציע לנו ארבעה מרקים שהם חלק מתפריט עשיר של 'פסטיבל המרקים' הידוע של מלון ענבל בירושלים שיוצא לדרך בפעם ה-11 ומציע לבאי המסעדה טעימות ממרקים מחממים ומשביעים מרחבי העולם. תמצאו כאן מרק עשיר ובריא, שמרגיש כמו חיבוק חם מבפנים; מרק עשיר וקטיפתי, שמתאים כשאתן רוצות להרגיש טוב בלי להרגיש כבדות; מרק שמשלב טעמים ים תיכוניים ומוסיף לחורף הישראלי טוויסט מרענן; ויש גם כזה שפשוט עושה את העבודה הכי טוב כשצריך להאכיל משפחה שלמה ולהשאיר את כולם מרוצים ושבעים. כל מתכון הוא פשוט להכנה ומצליח להפוך יום גשום וסוער ליום חורף חמים, מיוחד ומקרב.

אז תכינו את הסירים, תשלפו את כפות העץ ותתארגנו על התבלינים והירקות הטריים.

מוכנות? אנחנו מתחילות.

איתמר גינזבורג

צילום: איתמר גינזבורג

מצרכים

2 כפות חמאה

 2כפות שמן זית

2 בצלים לבנים קצוצים

2 שיני שום כתושות

1 ק"ג פרחי ברוקולי טריים (אפשר גם חלק מהגבעול, קלוף)

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות

 1ליטר ציר ירקות איכותי

 1ליטר חלב או שמנת לבישול  (10%-15%)

מלח ים, פלפל לבן גרוס

קורט אגוז מוסקט

להגשה: שמן זית, פרחי ברוקולי חלוטים, שקדים קלויים פרוסים

אופן ההכנה

-מחממים סיר גדול עם חמאה ושמן זית. מטגנים בצל על להבה בינונית עד הזהבה קלה.  

-מוסיפים את השום ומערבבים עוד כדקה.

-מוסיפים את תפוחי האדמה והברוקולי, מערבבים ומאדים קלות כ-2-3 דקות.

-מוסיפים את הציר ואת החלב או השמנת לבישול, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות או עד שהירקות רכים.

-טוחנים בבלנדר יד עד למרקם חלק, מתבלים באגוז מוסקט, פלפל לבן ומלח ומחממים שוב בעדינות.

-מגישים עם נגיעה של שמן זית, כמה פרחי ברוקולי שלמים ושקדים קלויים פרוסים מלמעלה.

עוז אוחיון

צילום: עוז אוחיון

מצרכים

 2כוסות גרגרי חומוס מושרים ללילה

3 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

3 שיני שום כתושות

2 גבעולי סלרי קצוצים

1 צרור מנגולד קצוץ (כולל הגבעולים)

2 ליטר מים או ציר ירקות

1 כפית כמון

½ כפית פפריקה מעושנת

מלח, פלפל שחור

מיץ מחצי לימון

להגשה: שמן זית, עלי מנגולד טריים ולימון

אופן ההכנה

-מבשלים את החומוס כשעה וחצי על אש בינונית עד ריכוך חלקי, מסננים ושוטפים.

-במחבת עמוקה או סיר על להבה גבוהה מטגנים בצל, סלרי ושום כ-3-4 דקות, או עד ריכוך.

-מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים.

-מוסיפים מים או ציר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות נוספות.

-מוסיפים את המנגולד ומבשלים עוד 10 דקות בלבד.

-מוסיפים מיץ לימון, מתקנים תיבול ומגישים עם שמן זית ועלה מנגולד טרי מעל.

עוז אוחיון

צילום: עוז אוחיון

מצרכים

1 דלעת בינונית חתוכה לקוביות
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה
6 גזרים קלופים ופרוסים
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן זית
3 שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
ליטר וחצי מים או ציר ירקות
1 כוס חלב קוקוס או שמנת לבישול
טיפת דבש לפי הטעם
מעט עלי כוסברה או פטרוזיליה לקישוט אם רוצים

אופן ההכנה.

-מחממים סיר עם שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך.
-מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומבשלים קצרות.
-מוסיפים את הדלעת, הבטטה והגזר ומערבבים.
-מוסיפים מלח, פלפל, כמון וכורכום.
-מוזגים את המים או הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים כארבעים דקות עד לריכוך.
-טוחנים בעזרת בלנדר מוט למרקם חלק.
-מוסיפים חלב קוקוס או שמנת ואת הדבש ומערבבים.
-מתקנים תיבול ומגישים חם.

עוז אוחיון

צילום: עוז אוחיון

מצרכים
2 כוסות עדשים כתומות שטופות היטב
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
3 גזרים פרוסים
2 עגבניות מגורדות
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
ליטר וחצי מים או ציר ירקות
מעט כוסברה או פטרוזיליה קצוצה להגשה (אם רוצים)

אופן ההכנה
-מחממים סיר עם שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב קלות.
-מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.
-מוסיפים את הגזר והעגבניות ומבשלים כמה דקות לשילוב טעמים.

-מוסיפים את העדשים הכתומות, מערבבים ומתבלים בכמון, כורכום, פפריקה, מלח ופלפל.

-מוזגים את המים או הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים כשלושים דקות עד שהעדשים מתרככות ומתפרקות למרקם סמיך.
-טוחנים חלקית עם בלנדר מוט לקבלת מרקם אחיד אך לא חלק מדי, או משאירים כפי שהוא.

-מתאימים תיבול ומגישים חם.