במיוחד בתשעת הימים אבל לא רק: שש מסעדות דגים כשרות ושוות

כשהבשר יורד מהצלחת, הדגים נכנסים למרכז הבמה  ומוכיחים שאוכל כשר יכול להיות חגיגה של טעם, יצירתיות ונשמה.

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מסעדת הדגים "האפי פיש" | דניאל לילה

מסעדת הדגים "האפי פיש" | צילום: דניאל לילה

בכל שנה, בתשעת הימים, שבהם נמנעים מאכילת בשר כחלק מאבלות החורבן, יש הזדמנות קולינרית לגלות את העושר שבים.

דגים, שבעבר נחשבו לחלופה פרווה ולא ממש מרגשת, חווים בשנים האחרונות רנסנס אמיתי: עם מסעדות שף שמקדישות להם תפריטים שלמים, טכניקות מתקדמות, חיבורים תרבותיים וחומרי גלם מהשורה הראשונה.

יצאתי לבדוק מה מציעות שש מסעדות כשרות מצפון ועד דרום  ולמה שווה להזמין בהן מקום דווקא עכשיו.

הכי מעניין

מנרה: מגדלור של טעמים על קו החוף
מלון שרתון תל אביב, חוף גורדון

מול הנוף הפתוח של הים התיכון, במסעדת מנרה שבמלון שרתון, החוויה הקולינרית מרגישה כמו חופשה מתמשכת,  עם השף יובל פכלר שבסגנון הבישול שלו ניכרות חותמות מסע חיי הנדודים שעבר. עם עיצוב שמשלב אמנות ישראלית עכשווית וחלל אלגנטי שכולו פתוח לאור וים, מנרה מגישה תפריט עונתי שמחבר בין דיוק ים תיכוני לרוח חופשית של המטבח הלבנטיני.

המשמעות של השם “מנרה”, מגדלור בערבית, אינה מקרית: כשם שמגדלור מכוון ספינות לחוף בטוח, כך מנרה מכוונת את הסועדים לעבר חוף טעמים מדויק, נקי ואלגנטי. דגים טריים שנמשו זה עתה מהים, ירקות אורגניים, פסטות בעבודת יד, גבינות מקומיות ולחמים טריים מהטאבון : כל אלו מוגשים באסתטיקה גבוהה אך נגישה, עם דגש על חומר גלם פשוט וטוב.

במיוחד לתשעת הימים, מנרה מהווה אופציה יוקרתית אך נינוחה לבילוי ללא בשר:

מומלץ לנסות את הקרפצ’יו אינטיאס עם יוזו ושמן זית עז או את הברמונדי הצלוי עם תבשיל חצילים וטחינה שחורה. לקינוח  מלבי קוקוס עם סורבה פסיפלורה שמסיים את הארוחה ברעננות מדויקת. כל מנה - הצגה!

 שעות פתיחה: ראשון–שבת(מוצש), 12:00–23:00

 מלון שרתון, רחוב הירקון 115, תל אביב

מסעדת מנרה | אסתר משקובה

מסעדת מנרה | צילום: אסתר משקובה

פסקאדו - המוסד הדרומי שלא מפסיק לחדש
רחוב האורגים 1, אשדוד

פסקאדו היא לא עוד מסעדה - היא מוסד. אחת ממסעדות הדגים הכשרות הראשונות שהביאו בשורה קולינרית מחוץ לתל אביב, עם מטבח מוקפד, עיצוב מזמין ויד של שף שיודעת את העבודה.

בין המנות הבולטות: טרטר דג ים עם עגבניות חרוכות, מרק פירות ים כשרים עם ניוקי, ודגים שלמים על גריל. כל אלה מוגשים באווירה מוקפדת אבל לא מעונבת.  המקום אידיאלי לארוחה משפחתית או לחגיגה אינטימית.

למה שווה להגיע? כי בפסקאדו יודעים כבר שנים איך להפוך דג לחגיגה  ויש להם קהל נאמן שמעיד על כך בעצמו.

מרים - נשמה קולינרית בלב בני ברק
רחוב בן גוריון 1, בני ברק

“מרים” של השף חיים כהן היא הרבה יותר ממסעדה  זה מקום שנולד מתוך געגוע. כהן, מהשמות הגדולים בקולינריה הישראלית, יצר כאן שילוב מרגש של זיכרון אישי (על שם אמו), אוכל שמחבר בין עדות, וטכניקה שמצדיעה למסורת אך מדברת בשפה של היום.

העיצוב מודרני אך חם, עם מטבח פתוח וחלונות ענק המשקיפים אל תוך הלב. בתפריט: ג’רבידות על גריל, סיגר דג עם גרגירי חומוס, סשימי פלמידה עם סלק, וגם לחם הבית הבלתי נשכח.

הכל מרגיש כאן אישי, אותנטי, ועם הרבה נשמה. לא רק מסעדה אלא חוויה.

 שעות פתיחה: ראשון–חמישי, 12:00–15:00 ו-18:00–23:00

מסכעדת הדגים "מרים" | אסף קרלה

מסכעדת הדגים "מרים" | צילום: אסף קרלה

02 פיש בר ירושלים של דגים -בין שוק מחנה יהודה לים התיכון
מלון ענבל, ירושלים

מסעדת השף 02, הממוקמת במלון ענבל, בלב שכונת טלביה שבירושלים, ובמרחק פסיעה מגן הפעמון,  מביאה איתה שילוב מיוחד של מטבח ירושלמי־עילי עם חומרי גלם עונתיים וטכניקות בישול מוקפדות. בתשעת הימים מציעים כאן תפריט ספיישל בשם “ימים של דגים”, שנבנה במיוחד לתקופה הזו – ומצליח לשלב בין מנות עשירות, צבעוניות ורעננות, מבלי לוותר על העומק המוכר של המטבח המקומי.

מדובר על  פנינה ירושלמית שעושה כבוד לדגים בצורתם המעודנת ביותר. המסעדה שינתה תפריט לתקופת תשעת הימים והפכה ל - Fish Bar: תפריט עשיר בדגים ים תיכוניים, מנות מוקפדות וקומפוזיציה שמרגישה כמו תערוכת אמנות על צלחת.

מאחורי הקלעים עומד השף אברהם פרייזן, שמוביל את המטבח ברגישות וביצירתיות. המנות מתבססות על דגים טריים בלבד, וגרסאות מקומיות למנות קלאסיות.

מנות שמומלץ לא לפספס: קרודו טונה עם דובדבנים, קונפי פלמידה עם מנגולד, ולקרדה בעבודת יד עם אבטיח מוחמץ. תפריט שהוא לא רק אלטרנטיבה לבשר  אלא עולם בפני עצמו.

האווירה אלגנטית אך לא כבדה, בדיוק מה שצריך לארוחה זוגית שקטה עם כוס יין קרה.

למה דווקא עכשיו? כי זו הזדמנות לגלות את הצד המעודן של הקולינריה הירושלמית  בלי בשר, ובלי לוותר על עומק.

02 פיש בר ירושלים של דגים | עוז אוחיון

02 פיש בר ירושלים של דגים | צילום: עוז אוחיון

נינה ביאנקה - איטלקיה עם ניחוח ים תיכוני
צומת ביל”ו, קריית עקרון

אם אתם מחפשים מקום שיש בו גם עיצוב מוקפד, גם מטבח ים תיכוני מודרני וגם אווירה שמתאימה לבילוי רגוע או חגיגי  נינה ביאנקה היא המקום. ביסטרו שכולו תשוקה לאוכל טרי, מלא צבע ורגש, עם תפריט שמתכתב עם השורשים המקומיים, אבל מגיש אותם בפרשנות רעננה ויצירתית. האווירה במסעדה היא חלק מהעניין :חלל מעוצב, שירות נעים, ותשומת לב לפרטים הקטנים. בדיוק מה שצריך כשלא אוכלים בשר אבל לא מוכנים להתפשר על החוויה

בתשעת הימים, כשמחפשים מסעדה שתגיש דגים בצורה אלגנטית אך לא מתיימרת  נינה ביאנקה עושה את זה מצוין.

במנות העיקריות מומלץ לטעום את הדניס הצלוי עם קוסקוס ירקות וקרם עשבים, או את החריימה העשיר שמוגש בליווי פיתה חמה מהטאבון – טעמים עזים, שמרגישים כמו אוכל של בית עם רמת ביצוע של מסעדת שף.

ועוד מנות מומלצות: ברוסקטת אורז עם דג לבן וסלסה חריפה, טרטר דג לבן עם בצל סגול ושמן שום, קבב דגים עם מנגולד ופלפלים ורביולי תירס בצ’ילי ופרמזן.

סשימי טונה נינה ביאנכה | דויד מויאל

סשימי טונה נינה ביאנכה | צילום: דויד מויאל

הפי פיש - דגים בירושלים כמו ביוון
מלון ממילא, ירושלים

הפי פיש שוכנת בטראסה קסומה ומוצלת מול נוף העיר העתיקה, ומגישה תפריט עשיר בדגים, סלטים, עשבי תיבול טריים ולחמים מהטאבון. האווירה המוקפדת אך נינוחה מתאימה במיוחד לארוחת ערב חגיגית - גם בימי תשעת הימים.

המסעדה היא מתכון לארוחה ירושלמית מנצחת: דגים ים-תיכוניים טריים שנבחרו בקפידה, שיטת בישול לבחירת הלקוח, עשבי תיבול שאך נקטפו מגינת המלון, לחמים שנאפו במאפיית המסעדה, סלטים צבעוניים ועשירים, מיקום מושלם הצופה לשדרת אלרוב ממילא היפהפייה ושף שיודע הכי טוב להרכיב את כל אלה יחד למנה מושלמת.

מנות מומלצות: פילה דג אפוי עם ירקות שורש, קרפצ’ו דג ים עם שמן זית הדרים, ניוקי תרד ברוטב חמאה חומה וסלט פריקי עם עשבי תיבול ודג מעושן.

מסעדת הדגים "האפי פיש" | דניאל לילה

מסעדת הדגים "האפי פיש" | צילום: דניאל לילה

ה' באב ה׳תשפ"ה30.07.2025 | 18:05

עודכן ב