גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

זה נשמע לא אמין שיש שולחן חג שמורכב ממנות פשוטות, אבל שתדעו שזה אפשרי, וגם מספק

תוכן השמע עדיין בהכנה...

הייתה לי התלבטות, רצינית כזו, כמעט פילוסופית: האם לכבוד חג השבועות אני הולכת על מנות חדשניות, פורצות גבולות, הכי מקוריות (בכל זאת, המדור הזה כבר ראה עוגת גבינה או שתיים), או שאני דבקה דווקא באהבה הישנה, זו שתמיד מנצחת – הקלאסיקות. שקלתי, התלבטתי, התייעצתי (בעיקר עם עצמי) והחלטתי ללכת על האהבות שלי, המנות שתמיד מנצחות, אלו שכולם תמיד מתלהבים מהן. כמובן גם סלט הענבים וגבינת העיזים שבכל חג מגיעה התזכורת שמלוּוה במעט דאגה, שלא אשכח להכין אותו לארוחה המשפחתית. וזה מזכיר לי תמיד גם את האמת הפשוטה שהילדים שלי (וגם סימון) אחרי הכול תמיד רוצים מאק אנד צ'יז, עשיר, עתיר שומנים, ורותח עד בעבוע עם גבינה שנמתחת בכל ביס. וגם - כי אי אפשר, פשוט אי אפשר להעביר את חג השבועות בלי עוגת הגבינה של סבתא דבורה. זאת שכל מי שטעם אותה יודע שהיא הכי פשוטה, אבל באמת עוגת הגבינה הכי טעימה שתטעמו, עוגה עם מעמד ששייך למיתולוגיות.

מתכונים לשבועות | גיא אשכנזי, Karela Agency

מתכונים לשבועות | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

וכשהשולחן ערוך, וכולם לבושים בלבן, אוכלים, ונהנים, לוקחים תוספת מאק אנד צ'יז, מיישרים את העוגה ישר מהתבנית עוד קצת ועוד קצת, אני יודעת: הקלאסיקות שוב ניצחו. חג שבועות שמח.

 

סלט ענבים ועשבי תיבול חגיגי

טעמים של קיץ בסלט שצובע את השולחן בחגיגיות

סלט ענבים ועשבי תיבול חגיגי | גיא אשכנזי, Karela Agency

סלט ענבים ועשבי תיבול חגיגי | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

מרכיבים

2 מלפפונים

1 צרור ארוגולה או רוקט

½ כוס עלי כוסברה

½ כוס עלי פטרוזיליה

1/3 כוס עלי נענע

1 צרור עירית חתוך למקטעים של כ־3 ס"מ

1 כוס ענבים חצויים

200 גרם גבינת בושה או כל גבינת עיזים שאוהבים

חופן אגוזים או שקדים קצוצים גס

לרוטב

¼ כוס שמן זית

מיץ מחצי לימון

2 כפות חומץ תפוחים

1 כפית שטוחה שום כתוש

1 כף חרדל דיז'ון חלק

1 כף דבש

מלח

פלפל שחור

סלט ענבים ועשבי תיבול חגיגי | גיא אשכנזי, Karela Agency

סלט ענבים ועשבי תיבול חגיגי | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב.

2. חוצים את המלפפונים לאורך, ובעזרת כפית מוציאים מהם את הליבה ונפטרים ממנה.

3. פורסים דק את המלפפונים, ושמים בקערה גדולה.

4. מוסיפים לקערה את הארוגולה, עשבי התיבול והענבים.

5. לפני ההגשה יוצקים מהרוטב ומערבבים היטב (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות, תתחילו בחצי ותוסיפו לפי הטעם).

6. מפזרים פיסות של גבינת בושה ואגוזים ומגישים.

 

עוגת גבינה של סבתא דבורה

ביס אחד ואתם יודעים שזו עוגה שתיכנס למסורת המשפחתית

עוגת גבינה | גיא אשכנזי, Karela Agency

עוגת גבינה | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

לתבנית בקוטר 24/26 ס"מ

מרכיבים

לתחתית

250 גרם עוגיות לוטוס או פתי בר

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

למלית הגבינה

5 ביצים מופרדות

½1 כוסות סוכר

2 כפיות תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 גביע שמנת חמוצה

750 גרם גבינה לבנה 9%

3 כפות קורנפלור

חמאה לשימון התבנית

להגשה

אבקת סוכר

עוגת גבינה | גיא אשכנזי, Karela Agency

עוגת גבינה | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. במעבד מזון שמים את העוגיות וטוחנים בפולסים לתערובת פירורית.

3. מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת אחידה.

4. משמנים היטב את התבנית בחמאה.

5. מרפדים את תחתית התבנית בתערובת העוגיות בשכבה אחידה, ומהדקים היטב (ממליצה להיעזר בתחתית של כוס).

6. מכסים ומכניסים למקפיא.

7. מכינים את המלית: שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומקציפים במהירות בינונית 3-4 דקות, ומוסיפים בהדרגתיות מחצית מכמות הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.

8. מעבירים את הקצף לקערה אחרת, ומניחים בצד.

9. שמים את החלמונים, יתרת הסוכר, וניל וגרידת הלימון בקערת המיקסר (אין צורך לנקות אותה) ומקציפים 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

10. מוסיפים לקערת המיקסר את השמנת החמוצה והגבינה ומערבלים 3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

11. מוסיפים את הקורנפלור, מערבלים דקה נוספת ומכבים את המיקסר.

12. מקפלים פנימה בעדינות את קצף הביצים עד להאחדה.

13. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את המלית על תחתית העוגיות.

14. מניחים את תבנית העוגה בתוך כלי גדול יותר (הכי טוב להשתמש בתבנית אפייה זהה אך בקוטר גדול יותר). המטרה היא ליצור טבעת אוויר מסביב לתבנית העוגה כדי למנוע ממנה ליפול.

15. אופים כשעה, מוציאים מהתנור ומצננים (קיסם יבש שננעץ במרכז העוגה הוא סימן לעוגה מוכנה, אם הקיסם יוצא רטוב המשיכו באפייה).

16. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

מאק אנד צ'יז

הצורה הנכונה לאכול פסטה, לא לילדים בלבד

מאק אנד צ'יז | גיא אשכנזי, Karela Agency

מאק אנד צ'יז | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

מרכיבים

500 גרם מקרוני קצרים

200 גרם מוצרלה מגורדת

200 גרם צ'דר כתומה מגורדת

לרוטב בשאמל

80 גרם חמאה

4 כפות קמח

4 כוסות חלב

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט אגוז מוסקט

לציפוי פריך

1 כוס פירורי פנקו או פירורי לחם

4 כפות שמן זית

½ כוס גבינת פרמזן מגורדת

מק אנד צ'יז | גיא אשכנזי, Karela Agency

מק אנד צ'יז | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2. מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מי מלח, לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה מסננים ושוטפים במים קרים.

3. מכינים את רוטב הבשאמל: ממיסים את החמאה בסיר, וכשהיא מבעבעת מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות.

4. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך ערבוב מתמיד (רצוי עם מטרפה). מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים עד שהרוטב מסמיך ומבעבע קלות.

5. מוסיפים את המוצרלה והצ'דר לתוך הרוטב, מערבבים מעט ומסירים מהאש.

6. מוסיפים את הפסטה לסיר עם הרוטב ומערבבים היטב.

7. יוצקים את הפסטה לתבנית מלבנית או אובלית שיכולה להיכנס לתנור ומפזרים אותה בצורה אחידה.

8. מכינים את הציפוי: מערבבים היטב את פירורי הפנקו עם שמן הזית, שיהיו לחים, מוסיפים פנימה את גבינת הפרמזן ומערבבים.

9. מפזרים את תערובת הפירורים בשכבה אחידה על הפסטה ומכניסים לתנור לאפייה של 25-30 דקות, עד שהפירורים זהובים ופריכים.

ב' בסיון ה׳תשפ"ה29.05.2025 | 14:34

עודכן ב