חדש על המדף - 10 מוצרי מזון ששווה לשים לב אליהם

מי אמר שישראלים לא יודעים לחדש גם בתחום המזון?  יין בשילוב עם בירה, נוטלה צמחית, חלבון בטעם זהה לחלב פרה, כריות בטעם פטיסייר ועוד חידושים מפתיעים ומקוריים בתחום הקולינרי

בנץ ברדרס בורגר רידיפיין | יח"צ

בנץ ברדרס בורגר רידיפיין | צילום: יח"צ

תוכן השמע עדיין בהכנה...

במדפי הסופר ובהשקות הקולינריות של השבוע מוצגים גל של מוצרים חדשים שנעים בין פינוק טהור לחדשנות תזונתית. חלקם רוכבים על טרנדים בינלאומיים ואחרים פשוט יודעים לפגוע לנו בלב וברגש ובעיקר בתאבון. אם אתם מחפשים טעמים חדשים, פתרונות נוחים או שדרוגים קטנים לשגרה, אלו עשרת המוצרים ששווה לשים לב אליהם לפני הקנייה הבאה.

1. נוטלה צמחית, אותו הטעם לקהל חדש

נוטלה משיקה גרסה צמחית לחלוטין שמתאימה לטבעונים, לנמנעים מחלב ולמי שזקוק למוצר פרווה בלי לוותר על הטעם המוכר.

נוטלה טבעונית | פררו

נוטלה טבעונית | צילום: פררו

למה זה מעניין? נוטלה היא טעם ילדות מוכר ואהוב. כאשר מותג כל כך גדול מציע פתרון צמחי איכותי, זו אמירה רחבה על השוק כולו. המשמעות היא אפשרויות חדשות לצרכנים שמבקשים תזונה מותאמת בלי להתפשר על איכות או טעם.

הכי מעניין

2. סנדוויץ' בראוניז של בן & ג'ריס

בן & ג'ריס מאגדת סנדוויץ' שוקולד בראוניס | יח"צ

בן & ג'ריס מאגדת סנדוויץ' שוקולד בראוניס | צילום: יח"צ

פינוק ברמה אחרת. גלידת שוקולד עם חתיכות בראוניז משובצות בין שתי עוגיות קקאו. איכשהו בן אנד ג'ריס תמיד מצליחים להפתיע.

למה זה מעניין? לא מדובר בעוד גלידה. מדובר בפינוק לרגע מיוחד של "מגיע לי" - בין אם אלו שבתות חורפיות בבית, בינג' לילי או סתם רגעים שמבקשים משהו עשיר ומנחם בלי מאמץ ובלי כלים. מוצר שמדבר רגש לא פחות מטעם.

3. שוקולד עלית במהדורה לחיילים, מחווה קטנה עם משמעות

עלית משיקה טבלת שוקולד בעיצוב חייל וחיילת.

שוקולד עלית מהדורת חיילים | סטודיו שטראוס

שוקולד עלית מהדורת חיילים | צילום: סטודיו שטראוס

למה זה מעניין? לפעמים מוצר מדף הופך למחווה אמיתית. מעבר לזה, פעם למוצרים בסיסיים הייתה קריצה ציונית, גם כשלא הבחנו בכך. למשל, הבית הישראלי שמופיע על אריזות הקוטג'. והכי חשוב – כולנו יודעים שמגיע לחיילים שלנו יותר מכל אחד אחר. מדובר במתנה קטנה שמתאימה למארזים, לביקורים בבסיס או לכל רגע שרוצים לומר בו 'חשבתי עליך'.

4. דגי כנרת עם תו חי בריא, שקיפות שמתחילה בצלחת

משק מלמד וקיבוץ עין גב משיקים סדרת דגים מהכנרת כך שהפעם ניתן ליהנות מדגים ישראליים עם פיקוח מלא על איכות המים, רווחת הדג וללא תוספים.

מלמד | יח"צ

מלמד | צילום: יח"צ

למה זה מעניין? צרכנים כיום מחפשים לדעת מה עומד מאחורי המזון שלהם. תו כזה מעניק תחושת אמון ומבטיח איכות שמורגשת בצלחת. בחירה שמחברת בין אחריות לבין טעם.

5. בירה שפירא בשיתוף יקב כרמי בת שלמה, חוויה שלא דומה לשום דבר אחר

שיתוף פעולה ייחודי בין מבשלת הבירה "שפירא" ליקב הבוטיק "כרמי בת שלמה". המוצר נקרא "וינו ביר". מדובר בבירת אייל פראית שעברה תסיסה עם ענבי קברנה סוביניון ושהתה בחביות עץ. התוצאה היא משקה בצבע כתום עמוק עם ניחוחות משמש ואפרסק, חומציות עדינה וטעם מורכב שנע בין עולם הבירה לבין עולם היין. מוצר ייחודי בטעמיו שאפשר לכנות אותו סטארט אפ בתחום האלכוהול בישראל. במהדורה מוגבלת.

שפירא | יח"צ

שפירא | צילום: יח"צ

למה זה מעניין? זהו מהלך שמציג קטגוריה חדשה של משקאות בישראל. שילוב בין שני עולמות קולינריים שמביא חוויה יוצאת דופן ומוכיח שחדשנות מקומית יכולה להציע משקאות פרימיום מעניינים במיוחד. ניתן להזמין את המוצר אונליין או להגיע לטעימות ביקב בבת שלמה www.batshlomo.com

6. שבוע ההמבורגר הצמחי של רידיפיין מיט, הצמחי נכנס למרכז הבמה

מסעדות ברחבי הארץ מגישות מנות המבוססות על הבשר הצמחי של החברה.

בנץ ברדרס בורגר רידיפיין | יח"צ

בנץ ברדרס בורגר רידיפיין | צילום: יח"צ

למה זה מעניין? בשר צמחי כבר לא נתפס כתחליף. כאן מדובר בחוויה קולינרית מלאה כמו כל מנה אחרת בתפריט. אפשרות מצוינת למי שמפחית בשר ורוצה ליהנות ממנה איכותית בלי לוותר על החוויה.

7. גד ורימילק, חלב חדש שלא דורש שינוי הרגלים

שיתוף פעולה שמביא מוצר המבוסס על חלבון שמיוצר בטכנולוגיה מתקדמת. המחיר אומנם לא זול ביחס לחלב, אבל מדובר בתחליף שבטעמו כמעט זהה למקור, רק בריא יותר.

גד החלב החדש | רימילק: Remilk

גד החלב החדש | צילום: רימילק: Remilk

למה זה מעניין? בעולם מוצרי החלב מרבית החדשנות מתמקדת בטעם או באחוזי שומן. כאן מדובר בחידוש בחומר הגלם עצמו. מוצר שמציע ערכים תזונתיים טובים יותר ועדיין משתלב בשגרה ללא שינוי.

8. "קאו-פרי" של שטראוס, סוף סוף נטול לקטוז שמרגיש אמיתי

סדרת מוצרי חלב ללא לקטוז שמציעה מרקם וטעם הקרובים מאוד למוצרי חלב רגילים.

COWFREE יטבתה | סטודיו שטראוס

COWFREE יטבתה | צילום: סטודיו שטראוס

למה זה מעניין? מי שנמנע מלקטוז מכיר את הפער בין המוצרים הרגילים לבין התחליפים. כאן המטרה היא לצמצם את הפער כמעט עד לאפס ולהציע טעם טבעי ומרקם מלא שאינם מרגישים כמו פשרה.

9. ממרחי שוקובוטן ופתי בר של עללחם, נוסטלגיה שנמרחת על לחם

ממרח שוקובוטן בטעם קקאו ובוטנים לצד ממרח פתי בר שמחזיר מיד לטעם ילדות.

ממרחי שוקובוטן ופתי בר של עללחם | יח"צ

ממרחי שוקובוטן ופתי בר של עללחם | צילום: יח"צ

למה זה מעניין? מדובר בממרחים שמסוגלים להפוך פרוסת לחם פשוטה לקינוח קטן. מצוינים לאפייה, לעוגיות מהירות, לטוסטר חם או פשוט לאכול בכפית. שילוב של נוסטלגיה ופינוק.

10. כריות משיקים טעמים חדשים בהשראת קינוחים

בשורה לחובבי המותג: כריות מציע שני טעמים חדשים בהשראת קינוחים מפנקים: שוקולד פאדג' ווניל פטיסייר. שני הטעמים החדשים משלבים את המרקם הקראנצ'י המוכר מבחוץ עם מילוי קרמי מבפנים, ומציעים חוויה מתוקה שמתאימה לכל רגע  ביום, עם חלב או בלי, לבד או עם בני משפחה.

כריות שוקולד פאדג’ ווניל פטיסייר | סטודיו תלמה

כריות שוקולד פאדג’ ווניל פטיסייר | צילום: סטודיו תלמה

למה זה מעניין? המהדורה החדשה מחדשת את המותג האהוב ומציעה חוויה קולינרית שמשלבת נוסטלגיה עם טוויסט מודרני של קינוחים מוכרים.