יום שלישי, יולי 15, 2025 | י״ט בתמוז ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

המתכונים המושלמים לחנוכה: סופגניות מקוריות ולביבות טעימות

לו"ז הדלקת נרות, מה נכין או מה נביא ואיך נדחף לפה גם המונדיאל? שלושה מתכונים לחג הכי עמוס בשנה

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ג בכסלו ה׳תשפ״ג (17/12/2022 21:34)
המתכונים המושלמים לחנוכה: סופגניות מקוריות ולביבות טעימות

לביבות כרובית. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

החג הכי משמח בלוח השנה הגיע, והבית נכנס לכוננות. היומן כמרקחה! תנסו להרכיב את הלו״ז להדלקת נרות בין המשפחות השונות, החברים, הפעולות בתנועות הנוער ושידור הגמר של המונדיאל, ואתם כבר בבעיה. תוסיפו קורטוב של פקקים, קומץ תורים בקניית סופגניות וקיבלתם תשבץ שרק טבלת אקסל ותואר ראשון יוכלו לפתור. בין שאתם מארחים וצריכים לעמול על הכיבוד ובין שאתם מתארחים (לא באים בידיים ריקות), החג הזה אתם נכנסים למטבח! אז קבלו שלוש הצעות שסוגרות לכם את כל הפינות: סופגניות מקוריות ומיוחדות שהאורחים ישתגעו מהן, לביבות הכי טעימות בעולם שידברו עליהן עד פורים, וסלט מושלם כי אין חגיגה בלי סלט. ואל תשכחו דמי חנוכה.

  • החורף הגיע: שלושה מתכונים למנות עם תפוזים

  • לא תאמינו כמה זה קל להכנה: מתכונים לתבשילי קדרה חורפיים עם בשר

  • והכל בלי מרגרינה: שלושה מתכונים פשוטים, מהירים ובריאים לבורקס

מיקרו סופגניות

רעיון מקורי וגאוני שלמדתי מחבריי גילי ואוהד מ״קרנבל של בשר״. במקום לקרוץ סופגניות, לחכות שיתפחו ולהיות בלחץ כל זמן הטיגון, חותכים את הבצק לקוביות קטנטנות ויוצרים בקלות ובטיגון מהיר, עשרות סופגניות ביס חמודות, תכלס – זה הגודל המושלם לסופגנייה15־20 לביבות, תלוי בגודל.

מיקרו סופגניות. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

500 גרם קמח

3 כפיות שמרים יבשים

70 גרם סוכר

1 כפית קינמון (לא חובה)

1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר (לא חובה)

2 ביצים

100 גרם חמאה בקוביות (או שליש כוס שמן)

2/3 כוס חלב (160 מ״ל) + עוד כמה כפות

¼ כפית מלח

לציפוי:

½ כוס סוכר

½ כפית קינמון

לטיגון:

500 מ"ל שמן

אופן ההכנה

  1. בצק: שמים קמח, שמרים, סוכר, קינמון וג׳ינג׳ר בקערת מיקסר ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את קוביות החמאה ואת הביצים.
  3. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים חצי כוס חלב.
  4. מוסיפים את שאר החלב בהדרגה. אם הבצק נראה לכם רטוב מדי הוסיפו כף קמח, ואם הוא פירורי ולא מתאחד לכדור הוסיפו חלב. הבצק צריך להיתפס על וו הלישה ויכול להידבק קצת למטה אבל בגדול הוא צריך להיות אחיד.
  5. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ־9 דקות לבצק גמיש וחלק.
  6. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור.
  7. מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי במקום חמים.
  8. טיגון: מכינים תבנית קטנה עם הסוכר והקינמון.
  9. מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 160 מעלות או עד שמכניסים פנימה סופגנייה אחת והיא מבעבעת בשמחה ומצד שני לא משחימה בשניות. אם השמן חם מדי מכבים את האש ומחכים 5 דקות.
  10. מרדדים את הבצק לעובי של 1־1.5 ס״מ.
  11. מפזרים מעט קמח על הבצק ובעזרת גלגלת או סכין חותכים לקוביות בגודל 1.5×1.5 ס״מ ומכסים אותם במגבת.
  12. מעבירים לסיר השמן קבוצת קוביות (הכי נוח לשים אותן על כף מחוררת גדולה או על תרווד). כשהן משחימות מעבירים לרשת כדי שחלק מהשמן יטפטף ומיד מגלגלים בסוכר ובקינמון.
  13. חוזרים על הפעולה עם כל הקוביות.

טיפים לעבודה עם שמן:

  • כדאי לקנות מד טמפרטורה אם אתם רוצים לטגן בקלות, זה זול ושווה.
  • אם הסופגניות משחימות במהירות רבה מדי, כבו את האש לכמה דקות.
  • אם אתם שמים סופגנייה בשמן ולא קורה כלום, השמן קר מדי, חכו עוד קצת.
  • טיגון הסופגנייה נמשך 3־4 דקות.

לביבות כרובית

אין אצלנו חג בלי הלביבות האלה, כל פעם אני משנה קצת את התבלינים לפי מצב הרוח ותמיד זה יוצא נפלא

צילום: אפרת ליכטנשטט
לביבות כרובית. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

2 כרוביות בינונית מפורקות לפרחים

1 כוס (140 גרם) קמח רגיל/כוסמין

½ בצל סגול קצוץ דק־דק (החצי השני הולך לסלט)

חופן עירית קצוצה

4 ביצים

1 כפית ראס אל חנות

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

½1 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור

לטיגון:

500 מ״ל שמן

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח ומוסיפים את הכרוביות. מבשלים אותן עד שהן רכות מאוד ומסננים.
  2. מערבבים את כל שאר החומרים ומוסיפים את הכרוביות החמימות.
  3. מפוררים אותן עם כף עץ ומערבבים. אפשר להשאיר את הכרובית בחתיכות, זה כיף בפה.
  4. במחבת גדולה מחממים את השמן.
  5. יוצרים לביבות בעזרת כף גדולה ומטגנים 3־4 דקות מכל צד.

מגישים עם יוגורט.

סלט תרד, פומלה ותותים שכולם אוהבים

הרי לא חשבתם לארח בלי סלט או שניים? בינינו, הסלטים תמיד נגמרים ראשונים, אז תכפילו כמויות

סלט תרד, פומלה ותותים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

1 חבילת עלי תרד עדינים (אפשר להחליף בחסה)

10־12 תותים פרוסים לפרוסות

1 פומלה מפולטת לפלחים

½ בצל סגול קצוץ דק־דק (החצי השני הולך ללביבות)

½ כוס פקאנים קלויים קלות על מחבת ללא שמן

1/3 כוס גרעיני דלעת קלויים קלות על מחבת ללא שמן

לרוטב (מספיק ל־2 סלטים)

1/3 כוס שמן זית

¼ כוס מיץ לימון טרי

1 שן שום כתושה

1 כפית חרדל דיז׳ון חלק

1 כף דבש

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב בצנצנת את כל חומרי הרוטב.
  2. בוחשים היטב את כל חומרי הסלט.
  3. מוזגים את הרוטב סמוך להגשה.

תגיות: מתכונים לחנוכהמתכונים ללביבותמתכונים לסופגניותמתכונים לסלטשמן

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    שווה להיזכר: משחקי גמר המונדיאל הטובים ביותר שהיו עד כה

    הידיעה הבאה

    יבש עם רוחות מזרחיות חזקות – אבל הגשם נראה באופק: התחזית לחנוכה

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    "בספרי המשוררים אני מקפידה למקם יחד חברים, להפריד יריבים או להפך"

    היום כבר קשה לנו לפחד מערפדים

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD