יום רביעי, יוני 11, 2025 | ט״ו בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

כתום זה השחור החדש: מתכונים מפתיעים לקינוחים מתוקים עם דלעת

מה הקשר בין ספר ילדים, חורף ומאמנת הכושר שלי? התשובה היא דלעת

מאת  אפרת ליכטנשטט
ט״ז במרחשוון ה׳תשפ״ג (10/11/2022 15:39)

ברד פודינג עם ריבת דלעת. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

עונת הדלעות נפתחה בסערה בתזמון מושלם עם החורף, עונת המרקים הכתומים, העונה שבה חוזר לי החשק לאפות, ובכללי, לבלות יותר זמן במטבח.

אני יודעת שאתם אוהבים דלעת ומוסיפים אותה לתבשילים, פשטידות, וכמובן למרקים. הדלעת היא ירק כל כך מיוחד וללא ספק אחד הירקות האהובים עליי. נפשי נקשרה בה כבר כשהייתי ילדה והוריי הקריאו לי את הספר ״הדלעת המופלאה״ (לנרט הלסינג) שכל כך נהניתי לקרוא לילדיי. בקצרה: שני דובים טומנים זרע באדמה שצומחת ממנו דלעת עצומת ממדים. הם הופכים אותה לבית והדלעת־בית נסחפת לים והופכת לספינה כשהדובים בתוכה. לסיום הדלעת ממריאה ומרחפת בשמיים, דלעת מופלאה. בפעם הבאה שאתם בחנות ספרים – אל תשכחו לרכוש עותק.

אז למרות המרקים והתבשילים, החלטתי לחשב מסלול מחדש ולמתוח את הגבולות של הגברת הכתומה. אתם כבר מכירים אותי ויודעים שאני אוהבת מתוק, יותר מכל דבר אחר. אז קחו שלושה מתכונים מתוקים עם הדלעת המופלאה, לחורף מתוק.

ברד פודינג עם ריבת דלעת

ברד פודינג עם ריבת דלעת. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

750 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות

375 גרם סוכר חום כהה

3 כפיות קינמון

½ כפית אגוז מוסקט טרי ומגורר

לברד פודינג:

500 מ״ל שמנת להקצפה 38%

500 מ״ל חלב

4 ביצים

150 גרם סוכר

2 כפיות תמצית וניל

5־6 לחמניות שמינייה / חלה / בריוש – חתוך לקוביות

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה

  1. ריבה: שמים את כל מרכיבי הריבה בסיר.
  2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה. ומבשלים כשעה עד שהדלעת רכה מאוד.
  3. ברד פודינג: מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
  4. בקערה גדולה מערבבים שמנת, חלב, ביצים, סוכר ווניל.
  5. טובלים את חתיכות הלחמניות בתערובת ומסדרים בתבנית שכבה ראשונה.
  6. מניחים קוביות דלעת מהריבה בין חתיכות החלה. ומוסיפים עם כף גם את נוזלי הריבה.
  7. ממשיכים להניח את כל חתיכות החלה בתבנית ומשבצים ביניהן קוביות דלעת. (משתמשים בכמחצית מהריבה).
  8. מוזגים לתבנית את כל הנוזלים שנשארו.
  9. מניחים מעל הכול קוביות חמאה ומפזרים סוכר.
  10. אופים במשך 40־50 דקות עד שהברד־פודינג זהוב.

מגישים חם עם גלידה.

לדר דלורית

צילום: אפרת ליכטנשטט
לדר דלורית. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

3 דלוריות בינוניות

6 כפות אבקת סוכר

1 כפית קינמון

¼ כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו.
  2. חוצים את הדלוריות ומניחים את החצאים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  3. אופים את הדלורית במשך 30־45 דקות עד שהיא רכה וסכין ננעץ בה בקלות.
  4. מוציאים את תוכן הדלורית למעבד מזון ומוסיפים אבקת סוכר ותבלינים. טוחנים לרסק חלק לגמרי.
  5. מנמיכים את חום התנור ל־50 מעלות טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה או מניחים עליה משטח סיליקון (סילפט).
  6. את התערובת הטחונה מעבירים לנייר אפייה.בעזרת מרית או סכין פלטה משטחים את הרסק לגובה אחיד של 4־5 מ״מ. חשוב ליצור גובה אחיד כדי שכל משטח הלדר יהיה מוכן באותו הזמן. אל תיצרו משטח דק מדי.
  7. אופים כ־7 שעות ואפילו יותר.
  8. נותנים ללדר להתקרר לטמפרטורת החדר.
  9. מקלפים את הלדר מהנייר, חותכים לפסים ומגלגלים.

הלדר נשמר עד חודש בקופסה אטומה.

עוגת דלורית עם פס גבינה

אם יש עוגת גזר, בוודאי אפשר להכין עוגה מדלורית, עוגה פופולרית מאוד במטבח האמריקני, והיא כל כך טעימה ומיוחדת

עוגת דלורית עם פס גבינה. צילום: אפרת ליכטנשטט

לתבנית אינגליש קייק באורך 28־30 ס״מ

מרכיבים

3 ביצים

¾ כוס (150 גרם) סוכר לבן

½ כוס (100 גרם) סוכר דמררה

½ כוס (120 מ״ל) שמן

400 גרם פירה דלורית (הסבר במתכון ואפשר גם לקנות)

2 כוסות (280 גרם) קמח מנופה

¼ כפית מלח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון

¼ כפית ציפורן

¼ כפית אגוז מוסקט

לפס הגבינה:

1 מכל גבינת שמנת (250 גרם) (גם 5% שומן יוצא מעולה)

1 ביצה

¼ כוס סוכר

1 כף קמח

אופן ההכנה

  1. מחית דלורית: מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו.
  2. חוצים דלורית גדולה ומניחים את שני החלקים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כך שהקליפה כלפי מעלה.
  3. אופים את הדלורית במשך 30־45 דקות עד שהיא רכה וסכין ננעץ בה בקלות.
  4. מוציאים את תוכן הדלורית למעבד מזון וטוחנים לרסק חלק לגמרי. מודדים 400 גרם פירה בשביל העוגה.
  5. פס גבינה: בקערה בינונית טורפים היטב את כל המרכיבים לקרם אחיד ושומרים בצד.
  6. עוגה: מחממים תנור ל־180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
  7. בקערת מיקסר שמים ביצים וסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה. מוסיפים את השמן תוך כדי בחישה.
  8. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ואת כל התבלינים וטורפים בעדינות לתערובת כמעט אחידה.
  9. מוסיפים את מחית הדלורית ובוחשים לבלילה אחידה אך לא יותר מדי.
  10. מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית ומיישרים.
  11. מעבירים את תערובת הגבינה על השכבה הראשונה ומיישרים.
  12. מניחים את המחצית השנייה של הבלילה על הגבינה ומיישרים.
  13. אופים 45־55 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מצננים לחלוטין לפני שפורסים.

מקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.

תגיות: לדר דלוריתמתכונים דלוריתמתכונים דלעתעוגת דלוריתריבת דלעת

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    הרופא ששכל את נכדו נאבק להציל ילדים אחרים מטעויות של המערכת הרפואית

    הידיעה הבאה

    הילדים של צח סימון הופכים לו את המטבח לוויראלי

    כתבות קשורות

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    גליה היפש
    01-05-2025

    יום העצמאות ה-77 הוא זמן מצוין להציץ פנימה – לא רק לתוך ההיסטוריה והזהות הישראלית, אלא גם לתוך החללים הכי...

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    נעמה רוזן-קרייף
    01-05-2025

    חולצות רקומות, תכשיטי הנצחה וטי-שירטים על יישובי העוטף שהכנסותיהם מועברות כתרומה למרכזי חוסן – מותגים ומעצבים ישראליים מוכיחים שגם אופנה...

    מערכת התראות להשקעות בבורסה בצורה נכונה

    החלטה ומודעות: איך משיגים עצמאות כלכלית?

    דורית בן ארי
    01-05-2025

    עצמאות היא חירות, אבל כדי להשיג עצמאות כלכלית חשוב שנדע לאן הכסף שלנו הולך. מספר החלטות קטנות ופשוטות שיכולות לחסוך...

    הידיעה הבאה
    הילדים של צח סימון הופכים לו את המטבח לוויראלי

    הילדים של צח סימון הופכים לו את המטבח לוויראלי

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD