יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

שלושה מתכונים מלוחים וטעימים לחג הכי מושקע קולינרית

מתכונים מלוחים מיוחדים לשבועות, שיישארו איתכם לכל השנה

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ז באייר ה׳תש״פ (21/05/2020 16:05)
בתוך אוכל

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

חם, הכול מתחיל להצהיב, היתושים חזרו וזה סימן שחג השבועות מתקרב. כבר כתבתי כאן פעמים רבות ששבועות הוא החג המועדף והאהוב עליי ביותר מבחינה קולינרית. אמנם יש מהומה רבה מדי סביב חג כל כך קצר, ויש כמובן הפרזה קלה בכמויות הגבינה שאנחנו קונים (ובכמויות עוגות הגבינה שאנחנו אוכלים), אבל חוץ מזה, אני לגמרי בעניין שלו. מאפים, עוגות גבינה, גבינות צהובות, מלוחות, חריפות ועדינות, קצת לחם ליד ואני מסודרת. תוסיפו גם עגבניות שרי חתוכות ולא תשמעו ממני עד הערב.

נתחיל עם שלושה מתכונים מלוחים וטעימים, ברמות השקעה שונות. בשבוע הבא ניפגש כאן עם שלושה מתכוני קינוחים מושלמים, אז תשמרו מקום על השולחן.

גביניות מלוחות במילוי ריקוטה ותרד

גביניות מתוקות הן מאפה נפלא, אבל כדאי להכין אותן גם בגרסה מלוחה. נשנוש טעים במיוחד.

מרכיבים // 30־25 יחידות

לבצק:

500 גרם (3.5 כוסות) קמח רגיל

3 כפיות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

¼ כוס (50 מ"ל) שמן

1 ביצה

1 גביע (150 מ״ל) יוגורט 3% שומן

1/3 כוס (80 מ"ל) מים

1 כפית מלח

למילוי:

2 כפות שמן זית

3 שיני שום פרוסות

200 גרם תרד טרי קצוץ גס

250 גרם גבינת ריקוטה

125 גרם גבינת פטה

100 גרם קשקבל מגוררת

2 כפות קמח

להברשה: ביצה טרופה, שומשום

אופן ההכנה

בצק

  1. שמים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר ומערבבים היטב.
  2. מפעילים את המיקסר עם וו הלישה ומוסיפים ביצה, שמן ויוגורט. בתחילה שמים רק מחצית מכמות המים ואם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים את שאר המים בהדרגה.
  3. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ־9 דקות לבצק גמיש וחלק. אם הבצק נראה לכם רטוב מדי הוסיפו כף קמח, ואם הוא פירורי ולא מתאחד לכדור הוסיפו מים.
  4. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור.
  5. מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.

מילוי

  1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את השום כדקה (זהירות, חשוב להישאר לידו ולהשגיח שלא יישרף!)
  2. שוטפים את התרד היטב ומניחים אותו רטוב במחבת עם השום, מטגנים אותו במשך 2־3 דקות עד שהוא הופך מעט סמרטוטי, ומכבים את הלהבה.
  3. בקערה בוחשים ריקוטה, פטה, קשקבל וקמח.
  4. סוחטים את התרד מנוזלים, קוצצים מעט, מוסיפים אותו לקערת הגבינות ומערבבים.

הרכבה ואפייה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
  2. אחרי שעה או כשהבצק הכפיל את נפחו, לשים אותו מעט וחותכים אותו לשתי חתיכות שוות.
  3. על משטח מקומח מרדדים כל חתיכה לעלה דק וגדול בעובי 3־4 מ״מ.
  4. חותכים את העלה לריבועים בגודל 10X10 ס״מ (הכי קל עם גלגלת פיצה) ובמרכז כל ריבוע שמים כף מילוי.
  5. מברישים מסביב למילוי בביצה טרופה.
  6. סוגרים את הריבועים משני הצדדים זה על זה ואז סוגרים מהצדדים הנגדיים לצורת מעטפה. מהדקים היטב.
  7. מברישים בביצה, מפזרים שומשום בנדיבות ואופים 20־25 דקות עד שהמאפים מזהיבים ומעט משחימים.

מגישים חם.

גביניות מלוחות במילוי ריקוטה ותרד. צילום: אפרת ליכטנשטט

סוכריות פילו במילוי עשבי תיבול

כל כך יפות! אף אחד לא יכול לעמוד בפני הסוכריות החמודות האלה! בהחלט דרושה מעט סבלנות בהכנה, הכינו כיסא ושבו ליד שולחן כדי ליהנות מהמלאכה. התוצאה משתלמת לגמרי.

מרכיבים // 27 יחידות (אפשר בהחלט להכפיל או לשלש כמויות. בחבילת דפי פילו יש כ־10 עלים)

3 עלי פילו מופשרים לפי הוראות היצרן

6 כפות שמן זית

למילוי

2 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים דק

½ כפית מלח

1 כפית סוכר

½ כפית פלפל שחור

3 שיני שום כתושות

½ צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

100 גרם גבינה בולגרית/פטה מעודנת

אופן ההכנה

מילוי

  1. במחבת מחממים שמן ומטגנים את הבצל כ־20 דקות עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים מלח, סוכר, פלפל ושום ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה, בוחשים קלות ומכבים את האש.
  4. כשהמילוי מתקרר מעט מוסיפים לו את הגבינה ובוחשים היטב.

הרכבה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  2. פורסים עלה פילו על משטח העבודה, ומורחים עליו שמן בעזרת מברשת.
  3. חותכים את העלה ל־9 ריבועים שווים, ובחלק התחתון של כל עלה שמים כפית מילוי.
  4. מגלגלים את העלה על המילוי, ואת הצדדים מועכים לצורת הסוכרייה המוכרת.
  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בשמן זית.
  6. חוזרים על הפעולה עם כל דפי הפילו עד שנגמר המילוי.
  7. אופים במשך 15־20 דקות עד שה״סוכריות״ מזהיבות.
  • מומלץ לאכול סמוך לזמן האפייה.
  • אפשר לקשט בשומשום או בקצח.
סוכריות פילו במילוי עשבי תיבול. צילום: אפרת ליכטנשטט

לביבות קישואים וגבינה

לביבות נפלאות וטעימות שכדאי להכין כל השנה. נרשמה התלהבות גבוהה בקרב בני הבית.

מרכיבים // כ־15 יחידות

3 ביצים

3 כפות שמן זית

½ כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

½ כפית בזיליקום יבש

½ כפית אורגנו יבש

½ כפית אבקת שום

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

400 גרם זוקיני מגוררים גס (בערך שני זוקיני בינוניים) וסחוטים מנוזלים

40 גרם פרמזן מגוררת

40 גרם קשקשבל מגוררת (או גבינה צהובה אחרת לטעמכם)

½ כוס (70 גרם) קמח רגיל

½ כוס (70 גרם) קמח כוסמין (או קמח רגיל)

¼ כפית אבקת אפייה

לטיגון: שמן זית או רגיל

אופן ההכנה

  1. בקערה גדולה טורפים היטב ביצים, שמן ואת כל התבלינים.
  2. מוסיפים בצל ירוק, זוקיני וגבינות ובוחשים היטב.
  3. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ובוחשים הכול יחד.
  4. מחממים שמן במחבת ומטגנים לביבות גדולות ודקות, כשלוש דקות מכל צד, עד שהן משחימות.

מגישים חם לצד יוגורט צונן.

צילום: אפרת ליכטנשטט
לביבות קישואים וגבינה. צילום: אפרת ליכטנשטט

נשאר לכם פילו?

הכינו כוסות פילו שממלאים במה שאוהבים.
משמנים היטב תבנית מאפינס ומחממים תנור ל־180 מעלות. פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים אותו בחמאה.
מניחים עלה נוסף מעליו ומברישים גם אותו. חוזרים על הפעולה עוד 4 פעמים ליצירת 6 שכבות.
חותכים את העלה הגדול ל־9 ריבועים שווים ומניחים כל ריבוע בתוך שקע בתבנית המאפינס. מקפלים אותו כך שתיווצר צורה של כוס.
אופים את כוסות עלי הפילו כ־15 דקות או עד שהן מזהיבות ומשחימות מעט בצדדים.
חוזרים על הפעולה עם כל העלים בחבילה. שומרים את הכוסות בכלי סגור עד ההגשה.

תגיות: גביניותלביבותמלוחיםפילושבועות

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "מכתבים לטליה" הוא תזכורת חיה ונושמת לילדי האהוב

    הידיעה הבאה

    סליחות

    כתבות קשורות

    צילום: ג'ו ונאוה

    "הנמכתי ציפיות והופתעתי": באיקאה למדנו את ההבדל בין רהיטים לאוכל

    ג'ו ונאוה
    29-04-2025

    באנו לקנות ארון יצאנו שבעים. מסקנות: לא כל מה שנקרא שוודי באמת שוודי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    איך מכשירים מיקרוגל ותנור? מדריך להכשרת המטבח לפסח

    פיצה, ירקות או בשר: לאיזו מסילה בתנור כדאי להכניס את התבנית

    הוושינגטון פוסט
    22-04-2025

    צלייה, אפייה, קריספיות מושלמת או מניעת חריכה – המיקום בתנור קובע הכול. מדריך מעשי שיעזור לכם להבין היכן למקם את...

    הידיעה הבאה
    סליחות

    סליחות

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD