יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

לאנץ' באפס מאמץ: מתכוני עוף מנצחים

שלושה מתכוני עוף קלים לרגעים הקצרים של השקט בספטמבר לפני החגים

מאת  אפרת ליכטנשטט
ט׳ באלול ה׳תשפ״ב (05/09/2022 07:27)
לאנץ' באפס מאמץ: מתכוני עוף מנצחים

עוף בתנור טעים אש. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל
הראשון בספטמבר הגיע, הבטחתי לכם שבסוף הוא יגיע. בגדי הים מתייבשים על החבל, האוויר כבר יצא מכל הכדורים ומזרני הים, אקדחי המים עוד זרוקים באמבטיה ובגדול, הבית כמרקחה. חופשה של סוף הקיץ השאירה עקבות, הרי הכביסה מתנגשים בתקרה ויש מזוודות שמחכות במסדרון לרדת למחסן.
אם יש שנת לימודים או לא, שביתה או לא, זה בכלל לא משנה. כולם פה רעבים כל הזמן.חומר הגלם הכי קליל במטבח תמיד יהיה עוף, אני יודעת שבאפס מאמץ אני יכולה לתקתק ארוחת צהריים או ערב ואפילו יישאר לי קצת זמן לעצמי (לקפל כביסה?). ביקור קצר בסופר, אני אוספת כמה מרכיבים לעגלה ותוך חצי שעה עבודה גג, האוכל מוכן.

עכשיו אפשר להתפנות לשלושה שבועות שלמים (לא באמת) של שגרה כי… ראש השנה דופק בדלת, אני כבר שומעת אותו מכאן, ואחריו, בשיירה ארוכה, כל החגים.

אז בואו מהר לנצל דקות בודדות של שקט, רק מחבת רוחשת וריחות טובים של בית.

בולונז עוף

בולונז עוף. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

4 כפות שמן זית/רגיל
2 בצלים גדולים קצוצים דק־דק
3 ענפי סלרי קצוצים דק
3 גזרים קצוצים דק
½1 כפיות מלח
½1 כפיות סוכר
½ כפית פלפל שחור
1 קילו פרגיות טחונות
200 גרם רסק עגבניות
500 גרם רוטב עגבניות בסגנון "מוּטי"
½1 כוסות (360 מ״ל) מים
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

1. מחממים שמן במחבת גדולה (קוטר 30) ומוסיפים בצל, גזר וסלרי.
2. מטגנים כ־20 דקות עד שהירקות שקופים ורכים, ולקראת סוף הטיגון מוסיפים מלח, פלפל וסוכר.
3. מוסיפים את העוף הטחון ובעזרת כף עץ מפוררים אותו היטב.
4. מוסיפים רסק עגבניות, רוטב עגבניות, מים ואת כל התבלינים.
5. מערבבים ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 45 דקות.

לא לשכוח להכין פסטה.

עוף בתנור טעים אש

החיפוש המתמיד אחרי מתכונים לעוף בתנור שהילדים שלי לא מכירים הביא אותי למתכון הזה

עוף בתנור טעים אש. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

2 קילו שוקי עוף (או חלקים אחרים שאתם אוהבים)
4־5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
1 קולרבי קלוף וחתוך לקוביות
3 גזרים קלופים חתוכים גסלמרינדה
1 כף ראס אל־חנות
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
¼ כפית קינמון
1 כפית שום
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כף סילאן
¼ כוס שמן זית
3 כפות מים

פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו ומכינים תבנית גדולה בגודל 25/35 ס״מ.
2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה.
3. מוסיפים את שוקי העוף ומערבבים היטב עד שהן מצופות מכל הכיוונים.
4. משמנים את התבנית ומניחים בה את הירקות בתפזורת.
5. מסדרים את העוף על הירקות.
6. מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.

אופים שעתיים.

פרגיות ופטריות בסילאן וחרדל

מנה יפהפייה וכל כך טעימה! מחפשים גיוון למתכוני הפרגיות הרגילים? הכינו את המתכון הזה ותדבקו בו לנצח

פרגיות ופטריות בסילאן וחרדל. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

1 קילו פרגיות
3 כפות שמן
מלח ופלפל
2 סלסילות של פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים או חצאיםלרוטב:
4 כפות סילאן (או דבש)
1 כף גדושה חרדל דיז׳ון חלק
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
¼ כפית סרירצ׳ה (לא חובה, לאוהבי החריף)
3 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

1. מחממים שמן במחבת גדולה.
2. בוזקים מלח ופלפל על הפרגיות משני הצדדים ומטגנים אותם כעשר דקות מכל צד עד להשמחה.
3. מוציאים את הפרגיות לצלחת בצד ושמים במחבת את הפטריות.
4. מטגנים אותן במשך 15־20 דקות עד שהן משחימות וכל הנוזלים נעלמים.
5. בוחשים היטב את כל חומרי הרוטב.
6. מוסיפים חזרה את הפרגיות למחבת ומורחים עליהן את הרוטב.
7. מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
8. מבשלים על אש נמוכה 45 דקות.אם נשארו נוזלים רבים במחבת, מבשלים עוד כמה דקות ללא מכסה.

תגיות: מתכוניםעוףפרגיות

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "המטבח הוא מרחב התעסוקה בזמנים של געגוע"

    הידיעה הבאה

    "בחנות קטנה במאה שערים מצאתי את התורה שמדברת אל נשמתי"

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    "בחנות קטנה במאה שערים מצאתי את התורה שמדברת אל נשמתי"

    "בחנות קטנה במאה שערים מצאתי את התורה שמדברת אל נשמתי"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD