יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

לפני שהוא נעלם, מהרו לסחוט את הליים!

הליים פה לתקופה קצרה מאוד וזה בדיוק הזמן לשלב אותו כמעט בכל מנה במטבח

מאת  אפרת ליכטנשטט
י׳ בתמוז ה׳תשפ״א (20/06/2021 16:08)
בתוך אוכל, מוצש

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

״הליים הגיע״ אני קוראת בקול בשנייה שאני רואה אותם אצל הירקן והוא צוחק ויודע שאני עומדת לקנות את כל המדף. הליים הוא לימון ירוק קטן שמופיע בתחילת הקיץ ונעלם אחרי חודש־חודשיים, אז מהרו לקנות ולנצל אותם!

מוצאו של הליים בדרום אסיה. יש הסבורים שהוא האב הקדמון של הלימון, ויש שחושבים שמדובר בבני דודים. לליים שלושה זנים עיקריים, המפורסמים ביניהם הם ליים פרסי, קי ליים וקפיר ליים. הוא עגול, קליפתו דקיקה, אין בו גרעינים והוא בריא כמו הלימון ואפילו יותר. כבר לפני מאות שנים השתמשו בו למניעת מחלות כמו צפדינה הנגרמת ממחסור בויטמין C. למרות שתכולת הסוכר שלו נמוכה מאשר בלימון, יש לו מתיקות ועדינות ובעיקר ריח משכר וארומה נפלאה. אולי בשל עונתו הקצרה ואולי כי לא תמיד היה ליים בישראל, הוא הפך לבעל הילה של כבוד ויקר.

בעונת הליים אני משתמשת בו במקום לימון, למרות השוני הרב ביניהם. אני מתיזה את הליים על דגים, סוחטת אותו על הסלט ובעיקר מחפשת עוד ועוד מתכונים שבהם אוכל לשלב אותו. קשה לדמיין את מטבחי העולם ללא הליים. הוא שולט בעולם הקוקטיילים, במטבח התאילנדי, הוויאטנמי, ההודי והמקסיקני, ובאופן כללי הוא מושלם בקינוחים. בואו נקבל את הליים במחיאות כפיים ונסתער על המטבח.

ריבועי ליים

אוהבים פאי לימון אבל קצת חוששים להכין? המתכון הזה בשבילכם, עם כמה קיצורי דרך שגורמים למתכון להיות כל כך קל להכנה – ביסקוויטים וחמאה במקום בצק, ושמנת + חלב מרוכז במקום בישולים, השוואת טמפרטורות ומתח. אפילו את החלמונים המרובים החלפתי בשתי ביצים כדי שיהיה קל קל! רק אל תגלו לאורחים שעבדתם חמש דקות!

ריבועי ליים. צילום: אפרת ליכטנשטט

לתבנית קטנה בגודל 18/25 ס״מ

מרכיבים

לבסיס
1 חבילת ביסקוויטים (250 גרם)
100 גרם חמאה מומסת

לשכבת הליים
1 מכל שמנת מתוקה 38% 250 מ״ל
1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז ממותק
2 ביצים
½ כוס (120 מ״ל) מיץ ליים סחוט טרי (3־4 לימוני ליים)
גרידה מ־2 ליים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה. רצועה לאורך ורצועה לרוחב.
2. תחתית: במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים.
3. מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לעבד עד שנוצרת תערובת אחידה.
4. משטחים את תערובת הפירורים בתוך התבנית ומהדקים לבסיס בשכבה אחידה.
5. מצננים במקפיא בזמן שמכינים את המילוי.
6. שכבת ליים: בקערת מיקסר עם וו הקצפה או קערה ומיקסר ידני טורפים היטב את השמנת והחלב המרוכז במשך כדקה.
7. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים עד שהן נטמעות בתערובת.
8. מוסיפים מיץ ליים וגרידת ליים וטורפים עד שהתערובת מסמיכה מעט והופכת בהירה.
9. מוזגים את התערובת על התחתית.
10. אופים 20־25 דקות או עד שהמילוי מתייצב, ומצננים לטמפרטורת החדר.

מצננים במקפיא כשלוש שעות לפני שחותכים לקוביות.

שומרים בקירור בקופסה אטומה.

גלידת ליים ופטל

מנערים את האבק מהמתכון של הגלידה ומכינים גלידת ליים חמצמצה ונפלאה שכולם אוהבים, מושלמת לימים החמים (ועוד לא הזכרנו כמה היא יפה!)

גלידת ליים ופטל. צילום: אפרת ליכטנשטט

לתבנית בגודל 30/15

מרכיבים

500 מ״ל שמנת מתוקה 38%
1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז
גרידה מ־2 ליים
4 כפות מיץ ליים סחוט טרי (מ־1־2 ליים)
100 גרם פטל טרי
15 עלי נענע קצוצים

לקישוט – 1 ליים פרוס לפרוסות דקיקות

אופן ההכנה

1. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).
2. מוסיפים את החלב המרוכז ובמהירות נמוכה טורפים אותו לתוך הקצפת.
3. מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים גרידת ליים, מיץ ליים ואת רוב הנענע והפטל (שומרים קצת לקישוט).
4. מערבבים בתנועות קיפול גדולות כדי לא לשבור את הקצפת.
5. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.
6. מקשטים בפרוסות ליים, פטל ועלי נענע.
7. מקפיאים 6־10 שעות לפני שמגישים.

אחרי שהגלידה קופאת מכסים את התבנית בניילון.

הגלידה במיטבה בימים הראשונים ונשמרת כחודש במקפיא.

חזה עוף בליים

מנה קלילה וטעימה, קלה להכנה שמתחסלת בדקות. הכינו את האורז!

חזה עוף בליים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

2 כפות שמן זית
2 ק"ג חזה עוף פרוס לשניצלונים
מלח ופלפל
עוד 2 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים קצוצים
2 שיני שום פרוסות
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
½ כפית פלפל שחור
1 מכל קרם קוקוס (250 מ״ל)
3 כפות מיץ ליים
גרידה מ־2 ליים
חופן כוסברה קצוצה גס + עוד כוסברה טרייה להגשה.

אופן ההכנה

1. במחבת נון־סטיק גדולה מחממים שמן. מוסיפים את העוף, מטגנים כ־5 דקות ומוציאים אותו לצלחת בצד עם כל הנוזלים שלו.
2. מוסיפים לאותו סיר עוד שמן ומטגנים את הבצלים והשום כ־15 דקות עד שהם מתרככים ומזהיבים.
3. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב.
4. ממשיכים לטגן עוד דקה ומוסיפים קרם קוקוס, מיץ ליים, גרידת ליים וכוסברה. מבשלים כחמש דקות.
5. מחזירים למחבת את העוף, מערבבים ומבשלים עוד 2־3 דקות (תחתכו חתיכת עוף ואם היא מוכנה תכבו את האש).

מגישים עם אורז לבן.

תגיות: אוכלגלידהלייםעוף

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    קשוח אבל לא שובר את הכלים: ג'ו ביידן מול פוטין וארדואן

    הידיעה הבאה

    איפה הכסף? כך הפנסיה שלכם הולכת לאיבוד

    הידיעה הבאה

    סיכום עידן נתניהו, דרך החור שבגרוש

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD