יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

שקשוקה בלי גבולות: לגוון את הארוחה במחבת לוהטת וטעימה

אוהבים שקשוקה? קבלו שלושה מתכונים מקוריים שיוסיפו לכם גיוון למנה הקלאסית

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ׳ באייר ה׳תשפ״א (02/05/2021 19:45)
בתוך אוכל, מוצש
שקשוקה בלי גבולות: לגוון את הארוחה במחבת לוהטת וטעימה

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

כשאני אומרת לפיצים שהערב יש שקשוקה אני יודעת שהם ירוצו לשולחן במהירות ושכולם יהיו מרוצים (בעיקר אני). כשהפיצים היו ממש פיצים, והתחלתי להכין את השקשוקות הראשונות שלהם, לקח להם זמן להתיידד עם המנה. לא תמיד זה קל להבין מה עושה ביצת עין בתוך מחבת לוהטת של רוטב עגבניות. אני זוכרת את עצמי מדגימה להם את אופן האכילה, ומסבירה להם את חשיבותה של הטחינה במערכה.

והילדים, כמו ילדים, מביטים בנו ולומדים, טובלים את הלחם בצהוב, מתאהבים בטחינה (היום טחינה היא אהבה גדולה אצל כולנו), והם לאט־לאט נכבשים. לקח להם כמה שקשוקות כדי להבין אבל לא ויתרתי, הכנתי שקשוקות שוב ושוב, הסברתי להם: ״זה טעים!״ וזה עבד. השקשוקה אמנם נולדה (כנראה) בתוניס אבל כיום היא שיא הישראליות, לצד הפלאפל והחומוס, נראה שכולם מסביב אוהבים אותה.

במדור הפעם רציתי קצת להרחיב את גבולות השקשוקה, מתוך מחשבה ששקשוקה רגילה אתם יודעים להכין. בואו לנסות שקשוקות מקוריות ומיוחדות, חלק אולי יטען שאינן שקשוקות (אבל אני החלטתי שהן כן). בואו לגוון את ארוחת הערב שלכם במחבת לוהטת וטעימה.

שקשוקה פטריות

מנה טעימה ומופלאה שמשלבת רוטב פטריות עשיר וקטיפתי עם ביצי עין.

שקשוקה פטריות. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

1 בצל קצוץ
1 כרישה קצוצה דק
2־3 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
קורט אגוז מוסקט (לא חובה)
500 גרם פטריות שמפיניון/פורטבלו/
½ כוס (120 מ״ל) שמנת לבישול 10% או 15% שומן
½ כוס מים
½ כוס פתיתי גאודה/גבינה צהובה מגוררת אחרת
3־4 ביצים
להגשה: מעט רוקט טרי.

אופן ההכנה

1. במחבת בינונית בקוטר 24־26 מחממים את השמן.
2. מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים אותם כ־20 דקות עד שהם רכים וזהובים.
3. מוסיפים שום, מלח, סוכר ואגוז מוסקט ומטגנים עוד שתי דקות.
4. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כעשר דקות עד שהן מתרככות ורוב הנוזלים במחבת מתאדים.
5. מוסיפים את השמנת והמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 5 דקות.
6. מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
7. מכינים גומות בתוך הרוטב, מוסיפים אליהן את הביצים ומבשלים עד שהן מוכנות במשך 5־10 דקות.

בזמן הזה מכינים סלט ועורכים את השולחן.

אוכלים מיד.

שקשוקה־נז צמחוני

שקשוקה פוגשת בולונז בגרסה צמחונית.

שקשוקה־נז צמחוני. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

3־4 מנות

2 כפות שמן זית
2־3 שיני שום פרוסות
400 גרם תחליף בשר* (כמו טבעול, ביונד מיט וכד׳)
½1כפיות מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה
1 כפית סוכר
¼ כפית אורגנו יבש
¼ כפית בזיליקום יבש
100 גרם רסק עגבניות
1 כוס מים
1 כוס רוטב עגבניות מוכן מסוג פאסאטה
1/3 כוס פתיתי גאודה/גבינה צהובה מגוררת אחרת
3־4 ביצים
להגשה: פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה

* אפשר להשתמש בבשר טחון אמיתי ובמקרה כזה יש להשמיט את הגבינה.

1. במחבת בינונית בקוטר 24־26 מחממים את השמן.
2. מוסיפים את השום ומטגנים אותו כשתי דקות עד שהוא מזהיב.
3. מוסיפים את תחליף הבשר, מפוררים אותו לחתיכות קטנות ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו.
4. מוסיפים מלח ואת כל שאר התבלינים ומטגנים עוד מספר דקות.
5. מוסיפים רסק עגבניות, מים ורוטב עגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10 דקות.
7. מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
8. מכינים גומות בתוך הרוטב, מוסיפים אליהן את הביצים ומבשלים עד שהן מוכנות כ־5־10 דקות.

בזמן הזה מכינים סלט ועורכים את השולחן.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה.

אוכלים מיד.

שקשוקה סלק

העתיד נראה פתאום כל כך ורוד.

שקשוקה סלק. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

3־4 מנות

2 סלקים קטנים
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום פרוסות
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 מכל (250 מ״ל) שמנת לבישול 10%/15% שומן
½ כוס פתיתי גאודה/גבינה צהובה מגוררת אחרת
3־4 ביצים

אופן ההכנה

1. עוטפים סלק אחד ברדיד אלומיניום ואופים אותו בתנור בחום של 200 מעלות במשך כשעה, עד שהוא רך מאוד. מקררים מעט, מקלפים וחותכים לקוביות.
2. את הסלק השני מקלפים ומגררים בפומפייה גסה.
3. במחבת בינונית בקוטר 24־26 מחממים את השמן.
4. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו כעשרים דקות עד שהוא רך וזהוב.
5. מוסיפים שום, מלח וסוכר ומטגנים עוד מספר דקות.
6. מוסיפים את שני הסלקים, החי והמבושל בקוביות, ומערבבים כדקה.
7. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10 דקות.
8. מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
9. מכינים גומות בתוך הרוטב, מוסיפים אליהן את הביצים ומבשלים עד שהן מוכנות כ־5־10 דקות.

בזמן הזה מכינים סלט ועורכים את השולחן.

מגישים עם שמנת חמוצה, פסטו ובזיליקום טרי. אוכלים מיד.

תגיות: אוכלמתכוניםסלקפטריותשקשוקה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "אין היום דבר כזה שנקרא אומנות ישראלית"

    הידיעה הבאה

    לקראת הכרעה: איזו ועדה תחקור, אם בכלל

    הידיעה הבאה
    לקראת הכרעה: איזו ועדה תחקור, אם בכלל

    לקראת הכרעה: איזו ועדה תחקור, אם בכלל

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD