יום רביעי, יולי 16, 2025 | כ׳ בתמוז ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

לעוף על המטבח: לאכול בבית ולהרגיש במסעדה

חומרי בסיס טובים, מתכונים פשוטים וחברים לחלוק איתם את הארוחה. כך תבשלו ארוחת סטודנטים מושלמת המבוססת על עוף

מאת  אפרת ליכטנשטט
י״ח בסיון ה׳תש״פ (10/06/2020 20:02)

שווארמה פרגיות עם טחינה וסלט עגבניות. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

כשהייתי סטודנטית (לתקשורת חזותית בבצלאל) גרתי בבית הוריי בירושלים. למרות הרצון ״לגור לבד״ או ״לגור עם שותפים״, המחשבה על דירה קטנה ומתפוררת עם אמבטיה משנות השבעים בנחלאות, לעומת החדר המרווח שלי בבית גדול עם האוכל של אמא, פתרה את הדילמה (שלמען האמת מעולם לא הייתה לי). כך יצא שהייתי סטודנטית די מפונקת, אני מודה, עם מטבח גדול ומאובזר שבו התחלתי לראשונה לאפות עוגיות, וארוחות סטודנטים אני זוכרת בעיקר מלילות ארוכים בדירות של חבריי לכיתה.

אני זוכרת סירים של אורז, ומרקים מהבילים בחורף הירושלמי, חבר אחד היה מומחה לצ׳ילי ואחר לעוגות תפוחים, אבל רוב הזמן פשוט היינו אוכלים טוסטים מכל הסוגים.

סטודנטים רבים מגלים את עולם הבישול והמטבח לראשונה כשהם יוצאים מהבית וצריכים להתחיל לבשל – כי כמה טוסטים אפשר לאכול? אבל בישול בדירת שותפים קטנה יכול להיות גם טעים מאוד וגם חסכוני אם נערכים בצורה טובה, משקיעים בתבלינים ובכמה חומרי בסיס טובים שלא מתקלקלים (שמן שומשום, שמן קוקוס, חומץ אורז, חומץ בן יין ועוד) שאפשר ליהנות מהם בכל שנות התואר. לכו לקניות עם מתכון ועם רשימה מסודרת, ותגלו איך אפשר להכין ארוחות נפלאות ולהרגיש כמו במסעדה!

סלט נודלס עם עוף וירקות

סלט נודלס עם עוף וירקות. צילום: אפרת ליכטנשטט

רוצים להרגיש ממש כמו במסעדה בתוך הבית ובלי הרבה עבודה?
תכינו נודלס עם עוף וירקות. ובקשה קטנה: תשקיעו בשמן שומשום, הוא ישדרג את חייכם ויחזיק מעמד שנים רבות במטבח.

מרכיבים

כ־3 מנות

500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
מלח ופלפל
3 כפות רוטב סויה
3 כפות סילאן או דבש
1 כף שמן שומשום (מומלץ)
¼ כרוב לבן חתוך דק־דק
2 גזרים חתוכים לגפרורים דקים
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 חבילות נודלס להכנה מהירה (70 גרם כ״א)

לרוטב:

2 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
1 כף חמאת בוטנים
1 כף סילאן
1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה

1. במחבת גדולה מחממים את השמן, מוסיפים את העוף ומתבלים במלח ופלפל.
2. מטגנים כחמש דקות ומוסיפים רוטב סויה, סילאן ושמן שומשום. ממשיכים לטגן עוד כמה דקות, עד שהעוף מוכן (כדאי לחתוך את העוף כדי לבדוק שהוא מוכן).
3. מכבים את האש ומעבירים לקערה גדולה (לא משאירים את העוף במחבת החמה כדי שלא יתייבש).
4. מוסיפים לקערת העוף את הכרוב, הגזר והפטרוזיליה ומערבבים.
5. מכינים את הנודלס לפי הוראות היצרן.
6. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת.
7. מניחים בקערות גדולות חופן של נודלס ועליהן את העוף והירקות.
8. מתבלים ברוטב ואוכלים חם או בטמפרטורת החדר (וזה טעים גם קר).

קציצות עוף הכי טעימות בעולם

צילום: אפרת ליכטנשטט
קציצות עוף הכי טעימות בעולם. צילום: אפרת ליכטנשטט

נמצאים רחוק מהבית ורוצים להרגיש את הטעם של הבית?
מתגעגעים למנת קציצות משביעה וטעימה? בואו להכין את הקציצות הכי טעימות בעולם.

מרכיבים

כ־18 קציצות

4־5 מנות

2 תפוחי אדמה מקולפים

לקציצות

1 קישוא מגורר בפומפייה גסה
1 בצל מגורר בפומפייה גסה
700 גרם עוף טחון
1 כפית תבלין כוסברה טחונה יבשה (לא חובה)
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
½ כפית אבקת שום
1 כפית אבקת סודה לשתייה
½ כוס פירורי לחם (אפשר פחות)

לרוטב

2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כפית אבקת שום

לקישוט

פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

אופן ההכנה

1. שמים את תפוחי האדמה בקערה במיקרוגל ומחממים כחמש דקות. מצננים אותם מעט וחותכים לקוביות גדולות.
2. בקערה גדולה שמים את כל חומרי הקציצות ומערבבים היטב – מומלץ ללוש בעזרת הידיים (אני מעדיפה עם כפפות) ויוצרים קציצות בינוניות בגודל פנים כף היד.
3. מחממים שמן במחבת, מטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן שחומות ומעבירים לצלחת בצד.
4. מוסיפים למחבת (הריקה אך מלוכלכת) את כל חומרי הרוטב ומערבבים.
5. מחזירים את הקציצות למחבת (הן יכולות להיות קצת בחפיפה זו על גבי זו) ומפזרים את תפוחי האדמה החתוכים ביניהן.
6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה.
7. מבשלים כשעה על אש קטנה עד שרוב הנוזלים נספגים. מגישים חם.

שווארמה פרגיות עם טחינה וסלט עגבניות

שווארמה פרגיות עם טחינה וסלט עגבניות. צילום: אפרת ליכטנשטט

שווארמה בצלחת, בקלי קלות, והטעם – בדיוק כמו הדבר האמיתי. זמן ההכנה: 20 דקות.
המחיר: ללא תחרות! מתכון מנצח שלמדתי מאפרת אנזל.

מרכיבים

4 מנות

600 גרם פרגיות

למרינדה

1 כפית כמון
1 כפית כורכום
½ כפית קינמון טחון
½ כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טחון
½ כפית פלפל שחור טחון
½ כפית שום גבישי טחון
½ כפית מלח
½ כפית גרגירי כוסברה טחונים (לא חובה)
3 כפות שמן רגיל

אין לכם את כל התבלינים האלה?
אפשר גם:
2 כפות תבלין שווארמה מוכן מהחנות

לקישוט

פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערית, ומורחים היטב על הפרגיות מכל הצדדים.
2. מחממים מחבת כבדה, וכשהיא חמה צורבים את הפרגיות 3 דקות מכל צד, עד שהעוף שחום ומקבל מעטה קריספי.
3. ממשיכים לטגן עוד כחמש־עשר דקות עד שהפרגיות מוכנות, הופכים מצד לצד כדי שלא יישרפו.

מגישים עם פיתות, טחינה וסלט עגבניות ובצל.

תגיות: אוכלמתכוניםעוף

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    מקום של כבוד לאומנות השימושית

    הידיעה הבאה

    פיצוץ מבוקר: השומרת אחותי אנוכי

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה

    פיצוץ מבוקר: השומרת אחותי אנוכי

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD