יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

מוקפץ, צלוי או אפוי: מתכוני עוף קלים חגיגיים וטעימים

מנות עוף שאפשר להכין בקלות, בתוספת השקעה קטנה וחגיגית

מאת  אפרת ליכטנשטט
ט״ז בתשרי ה׳תשפ״ה (18/10/2024 08:21)
שווארמה בתבנית. צילום: אפרת ליכטנשטט

שווארמה בתבנית. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

 התקופה הזו שנקראת ״החגים״ בעיצומה, והשנה מתווסף כמובן רובד נוסף של שנה למלחמה, שנה של אובדן ושכול, והמערכה רחוקה מלהסתיים. הדיסוננס הזה בין חגים שאמורים להיות שמחים לבין כל מה שמתחולל מסביב הוא קשה מנשוא.

ועם כל זה אני מתנחמת בעובדה שיש לי את העבודה הכי טובה בעולם (אובייקטיבית), ואני יכולה להסתגר ימים שלמים במטבח, לשמוע מוזיקה ולהכין אוכל טעים. החגים יוצרים את ההפסקות מהשגרה ומאפשרים את הכינוסים המשפחתיים האלה שכל כך נחוצים. אז חשבתי על מנות עוף משמחות, שמכינים בקלות אבל עם איזו תוספת של השקעה כי בכל זאת חג. עוף הוא חומר גלם כל כך אהוב במטבחים הישראליים, שאני מקווה שתאמצו לכל השנה. הכנתי פסטייה חגיגית לאוהבי המתוק עם המלוח, מנה יפהפייה וטעימה, עם ביס קריספי ממכר, תתכוננו לחיסול מהיר שלה ברגע שהיא מגיעה לשולחן. הכנתי שווארמה בתבנית שזו שיטה גאונית להכין שווארמה, הפרגיות שומרות על העסיסיות וצורת ההגשה מרשימה ויפה. ולא יכולתי שלא להכין את המוקפץ הקבוע שלנו, מנה שכולם אוהבים (אסף חותך לי את כל הירקות), מנה עם אווירה של מסעדה או טייק־אוויי שהכי כיף להכין לה גרסה ביתית. חג שמח!

המוקפץ המושלם

4-5 מנות

מרכיבים

1 קילו חזה עוף חתוך לרצועות

3 כפות קורנפלור

¼ כוס שמן

½ כפית מלח

1 בצל סגול פרוס דק־דק

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות

2 גזרים חתוכים לרצועות ג'וליאן

2 קישואים חתוכים לרצועות ג'וליאן

250 גרם נודלס, מבושלים

לרוטב:

4-5 כפות סויה

1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר

3 שיני שום כתושות

1 כף שמן שומשום

2 כפות רוטב טריאקי

1 כף סילאן

להגשה:

פטרוזיליה קצוצה או בצל ירוק קצוץ או בוטנים קלויים

אופן ההכנה

  1. חותכים את כל הירקות.
  2. מכינים את הנודלס לפי ההוראות שעל האריזה.
  3. מערבבים את כל חומרי הרוטב בכוס.
  4. מערבבים עוף בקערה עם הקורנפלור והמלח עד שהוא מצופה היטב מכל הכיוונים.
  5. מחממים שמן בווק או במחבת גדולה מאוד, וכשהוא חם מוסיפים את העוף.
  6. צורבים את העוף מכל הכיוונים במשך 5-7 דקות ומוציאים לקערה בחוץ. העוף צריך להיות רק 80% מוכן כי הוא ממשיך להתבשל בהמשך.
  7. מוסיפים לווק בצל, פלפלים וגזרים ומקפיצים כ־7 דקות על אש גבוהה.
  8. מוסיפים את הקישואים וממשיכים לערבב עוד כמה דקות.
  9. מוסיפים את הנודלס ומחזירים את העוף.
  10. מוזגים את הרוטב על הכול ומקפיצים עוד 2-3 דקות עד שהעוף מוכן לגמרי והכול מצופה היטב ברוטב.

מגישים מיד.

המוקפץ המושלם. צילום: אפרת ליכטנשטט
המוקפץ המושלם. צילום: אפרת ליכטנשטט

פסטייה חגיגית עם פרגיות ופירות יבשים

מרכיבים

1 חבילת עלי פילו

תרסיס שמן זית*

למילוי:

¼ כוס שמן זית

3 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות דקיקות

5-6 יחידות פרגית חתוכות לקוביות קטנות

1 כפית מלח

1/3 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס

½ כוס חמוציות

7 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות

½ כפית בהרט

½ כפית קינמון

¼ כפית פפריקה מתוקה

¼ כפית פלפל שחור

קורט ציפורן

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

לקישוט:

שומשום שחור ולבן

להגשה:

זילוף של דבש (לא חובה)

* אפשר להשתמש בשמן זית רגיל ולהבריש במברשת.

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא רך ושחום.
  2. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ־10 דקות עד להשחמה. ומתבלים במלח.
  3. מוסיפים לפרגיות קשיו, חמוציות, משמשים ואת כל התבלינים ומטגנים עוד חמש דקות.
  4. מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה. מצננים היטב את התערובת במקרר.
  5. הרכבה: מחממים תנור ל־190 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 26.
  6. פורשׂים עלה פילו לאורך ומתיזים עליו שמן.
  7. מניחים 1-2 כפות מהמילוי בחלק התחתון.
  8. מגלגלים לגליל לא הדוק במיוחד ולבסוף מקווצצ׳ים את הגליל כך שיהיה מקומט.
  9. מתיזים עוד שמן על הגליל.
  10. חוזרים על הפעולה עם כל הפילו והמילוי.
  11. מניחים בתבנית את כל הגלילים שהכנו, ומתיזים עוד שמן על הכול.
  12. מפזרים שומשום שחור ולבן.
  13. אופים במשך 25-30 דקות או עד שהפילו שחום.

מזלפים מעט דבש ומגישים חם.

פסטייה חגיגית עם פרגיות ופירות יבשים. צילום: אפרת ליכטנשטט
פסטייה חגיגית עם פרגיות ופירות יבשים. צילום: אפרת ליכטנשטט

שווארמה בתבנית

לתבנית אינגליש קייק באורך 22 ס״מ

מרכיבים

1.2 ק"ג פרגיות

1 בצל לבן קטן קצוץ דק דק

למרינדה:

4 כפות שמן זית

3 כפות שטוחות תבלין שווארמה*

½1 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור

חופן פטרוזיליה קצוצה דק־דק

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־200 מעלות.
  2. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה מקומט ורטוב.
  3. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המרינדה.
  4. מוסיפים את הפרגיות ומערבבים עד שהן מצופות היטב מכל הצדדים.
  5. מניחים את הפרגיות בתבנית בשכבות, ובין כל שכבה מפזרים בצל קצוץ.
  6. מועכים היטב את הפרגיות אחת לשנייה ומכניסים לתנור לא מכוסה.
  7. אופים 50 דקות ללא מכסה. אם ברשותכם מדחום לבשר – הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות כ־77 מעלות.
  8. נפטרים מהנוזלים שבתבנית לפני שמוציאים את השווארמה לקרש חיתוך.
  9. בעזרת סכין חדה חותכים את השווארמה דק דק.

מגישים בפיתה (אפשר גם בלי) עם סלט קצוץ, בצל־סומק וטחינה.

*להכנת תבלין שווארמה

(ללא מלח) בבית

2 כפיות כמון

2 כפיות כורכום

1 כפית קינמון טחון

1 כפית ג'ינג'ר טחון

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית שום גבישי טחון

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים (לא חובה)

לבצל וסומק כמו בשווארמיות

1 בצל סגול או רגיל, חתוך לפרוסות דקיקות

1 כפית סומק

1 כף שמן זית

1 כפית חומץ בן יין

מעט מלח

  1. שמים את הבצל החתוך בקערה, ויוצקים מים רותחים.
  2. מחכים 2-3 דקות ומסננים את הנוזלים.
  3. מוסיפים סומק, מלח, שמן זית וחומץ.
שווארמה בתבנית. צילום: אפרת ליכטנשטט
שווארמה בתבנית. צילום: אפרת ליכטנשטט

תגיות: אוכלעוף

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    נמלט וזרק מקל על הרחפן: כך חוסל סינוואר

    הידיעה הבאה

    עקורים בארצם: "אנחנו כבר שנה בסוכה"

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    משפחת בכר, מפונים מניר־יצחק. צילום: יוסי אלוני

    עקורים בארצם: "אנחנו כבר שנה בסוכה"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD