יום שלישי, יולי 15, 2025 | י״ט בתמוז ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

הנוסחה שתקרר אתכם: מתכון לגלידה ביתית ללא מכונה

לפני כמה שנים הכרתי את הטריק של הכנת גלידה ביתית ללא מכונה. הדבר המדהים הוא שאפשר להכין כל טעם שאוהבים, אפשר להתפרע ולהשתולל עם טעמים ותוספות ובעיקר אפשר להכין קינוחים נפלאים בקלות

מאת  אפרת ליכטנשטט
י״ז בתמוז ה׳תשפ״ד (23/07/2024 09:49)
קסטות לוטוס. צילום: אפרת ליכטנשטט

קסטות לוטוס. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

חם, חם מאוד, כל כך חם שאני מנסה לצמצם את הוצאת האנרגיה שלי לאפס ומתנהלת באיטיות מוגזמת. כל כך חם שהתחלתי לשתות את הקפה של הבוקר קר (מי שמכיר אותי יודע שזו סנסציה!) כל כך חם שכולנו פה בבית מוכנים לאכול גלידה מהבוקר עד הערב. לפני כמה שנים הכרתי את הטריק של הכנת גלידה ביתית ללא מכונה. אני בטוחה שכבר שמעתם עליו, ולמי שלא – הפטנט פשוט מאוד: מכינים קצפת, מוסיפים לה חלב מרוכז ועוד "טעם" כלשהו, מקפיאים לכמה שעות – והוקוס פוקוס, יש גלידה! החלב המרוכז שומר על הקצפת רכה ומונע מכל העסק להפוך לאבן ולכן חייבים חלב מרוכז לשם הצלחת המתכון. הדבר המדהים הוא שאפשר להכין כל טעם שאוהבים, אפשר להתפרע ולהשתולל עם טעמים ותוספות ובעיקר אפשר להכין קינוחים נפלאים בקלות.

אז תחלמו על טעם שאתם אוהבים, ותמציאו מתכון בעצמכם. רק אל תשכחו לשמור על היחסים בין המרכיבים הנוספים.

המרעננת הרשמית של הקיץ: גלידת מנגו קוקוס

גלידת מנגו קוקוס. צילום: אפרת ליכטנשטט
גלידת מנגו קוקוס. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

1 מנגו גדול מקולף וחתוך לחתיכות גדולות (או 2 קטנים)

375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן,

קרה מאוד

½ פחית (200 גרם) חלב מרוכז

2 כפות קוקוס טחון

לקישוט: אוכמניות או כל פרי אחר שאתם אוהבים

אופן ההכנה

1. מכינים תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ.

2. מקלפים את המנגו ושמים אותו במעבד מזון קטן וטוחנים לקרם חלק. שומרים כמה חתיכות לקישוט.

3. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).

4. מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים לטרוף את הקצפת עד לאחידות.

5. מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את רוב המנגו הטחון ואת הקוקוס (שומרים קצת לקישוט).

6. מערבבים בתנועות קיפול גדולות כדי לא לשבור את הקצפת.

7. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. מקשטים בכמה כפות קרם מנגו ובעזרת מזלג יוצרים דוגמת שיש. מוסיפים קוביות מנגו, אוכמניות או כל פרי אחר.

8. מקפיאים 6־10 שעות לפני שמגישים.

אחרי שהגלידה קופאת אפשר לכסות את התבנית בניילון.

הגלידה במיטבה בימים הראשונים ונשמרת כחודש במקפיא.

אחת הטעימות שיצא לי להכין: גלידת שוקולד ודובדבני אמרנה

גלידת שוקולוד ודובדבני אמרנה. צילום: אפרת ליכטנשטט
גלידת שוקולד ודובדבני אמרנה. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות

375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן, קרה מאוד

½ פחית (200 גרם) חלב מרוכז

¼ כוס קקאו איכותי

1 צנצנת קטנה של דובדבני אמרנה (230 גרם)

אופן ההכנה

1. מכינים תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ.

2. ממיסים את השוקולד: שמים במיקרו את השוקולד ומחממים בפולסים של 20 שניות עם ערבוב בין חימום לחימום (כדי שהשוקולד לא ישרף). כשהשוקולד נמס מצננים כמה דקות כדי שיהיה פושר אך לא חם.

3. מסננים את הדובדבנים מהסירופ (כמובן שומרים את הסירופ, זה הדבר הכי טעים בעולם).

4. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).

5. מוסיפים את השוקולד ואת החלב המרוכז וממשיכים לטרוף את הקצפת עד לאחידות.

6. מוסיפים את הקקאו דרך מסננת וטורפים לאחידות לקצפת יציבה.

7. מוסיפים את הדובדבנים (שומרים כמה לקישוט) מערבבים בתנועות קיפול גדולות.

8. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.

9. אם רוצים ציפוי שוקולדי ממיסים במיקרוגל עוד 50 גרם שוקולד חלב ומפזרים על הגלידה מלמעלה.

10. מקשטים גם בדובדבנים ששמרנו. מקפיאים 6־10 שעות לפני שמגישים. אחרי שהגלידה קופאת אפשר לכסות את התבנית בניילון.

11. הגלידה במיטבה בימים הראשונים ונשמרת כחודש במקפיא.

מגישים עם רוטב הדובדבנים ששמרנו בצנצנת.

פעילות מושלמת עם הילדים וטעים בצורה קיצונית: קסטות לוטוס

לתבנית מלבנית בגודל 25/25 (או גודל אחר לקסטות שטוחות יותר)

מרכיבים

חבילה וחצי של ביסקוויטים של לוטוס (כ־325 גרם)

375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן, קרה מאוד

½ פחית (200 גרם) חלב מרוכז

3 כפות ממרח לוטוס רגיל או קראנצ'י (120 גרם)

אופן ההכנה

1. משמנים תבנית, מרפדים בנייר אפייה ועליה מניחים ביסקוויטים בצורה מסודרת (תזכרו את כיוון ההנחה כדי שהקומה השנייה תהיה באותו כיוון!).

2. מחממים את ממרח הלוטוס כ־15 שניות במיקרוגל כדי שיהיה מעט נוזלי.

3. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).

4. מוסיפים את החלב המרוכז וממרח הלוטוס וממשיכים לטרוף את הקצפת עד לאחידות.

5. שוברים לחתיכות קטנות 3־4 ביסקוויטים של לוטוס ומוסיפים לקצפת.

6. מערבבים בתנועות קיפול גדולות כדי לא לשבור את הקצפת.

7. מעבירים את התערובת לתבנית עם הביסקוויטים ומיישרים (שימו לב לכיוון).

8. מניחים את המחצית השנייה של הביסקוויטים בהתאמה.

9. מקפיאים כ־10 שעות, מוציאים מהתבנית את כל נייר האפייה וחותכים לקסטות בודדות.

10. מחזירים לתבנית ומכסים אותה בניילון.

הקסטות במיטבן בימים הראשונים ונשמרות כשבועיים במקפיא.

תגיות: אוכלגלידהכשרמתוקמתכונים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    כתב אישום נגד שוטר שמשך בפאותיו ובזקנו של מתיישב

    הידיעה הבאה

    חוק הניוד אושר: נוכל לקבל כל מידע רפואי מקופות החולים

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    מותו הטרגי של נכדו הוביל את פרופ' מאיר ברזיס לחולל מהפכה בביקורת על רופאים

    חוק הניוד אושר: נוכל לקבל כל מידע רפואי מקופות החולים

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD