יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

עוגה בקטנה: מאפינס שכדאי להכיר

רגע לפני החזרה לבית הספר: שלושה מתכוני מאפינס שאפשר לקחת ללימודים

מאת  אפרת ליכטנשטט
א׳ באלול ה׳תשפ״ב (28/08/2022 16:45)
עוגה בקטנה: מאפינס שכדאי להכיר

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

קשה להאמין אבל בסוף הוא נגמר. כל שנה מחדש זה נדמה כבלתי אפשרי אבל בסוף זה קורה, אוגוסט נגמר!

החופש תם, עוטפים מחברות, קונים תיקים חדשים או מחדשים את הישנים, קונים כלי כתיבה ומתחילים לתכנן את השנה החדשה.

לכבוד פתיחת שנת הלימודים רציתי לשתף אתכם במאפינס שאני מכינה באופן קבוע ומשתדלת להכין כמות גדולה ולשמור במקפיא. המאפינס מושלמים כארוחת בוקר מהירה כשאין זמן ויוצאים מהבית בריצה. הם מתיישבים נהדר בקופסה של ארוחת עשר ואפשר להוציא אותם ישר מהמקפיא, כי עד להפסקת האוכל הם מפשירים והכי חשוב, הפיצים מתים על זה.

כמובן יש עוד שימושים חשובים, המאפינס מתאימים בתור נשנוש כשחוזרים הביתה מיום ארוך וגם מתיישבים טוב לצד הקפה.

כדי לקבל מאפינס שהם גם משביעים וגם לא מושחתים ומאוד טעימים כדאי להשתמש בקמחים מלאים, ירקות ופירות. אני משתדלת להפחית בסוכר, האמיצים ביניכם יפחיתו עוד (אבל לא להגזים, זה עדיין אמור להיות טעים).

מאפינס תירס

מאפינס מלוחים ונפלאים, נשנוש ממכר שכולם אוהבים ופיתרון נפלא לקופסת האוכל.

צילום: אפרת ליכטנשטט

12 יחידות

מרכיבים

2 ביצים

1 כף סוכר

½ כוס שמן חמניות

¾ כוס חלב שקדים (או חלב רגיל)

1 כוס (150 גרם) קמח תירס

1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא (או קמח רגיל)

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

1 כפית אורגנו יבש

1/3 כוס גרגירי תירס

*שימו לב שקמח התירס לא יהיה ישן מדי.

בניגוד לקמחים רגילים קמח תירס יכול להתקלקל וכדאי ממש להשתמש בקמח טרי.

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, ומכינים עטרות נייר בתבנית מאפינס.

2. בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר כשלוש דקות לתערובת אחידה.

3. מוסיפים את השמן תוך כדי בחישה ואחר כך את החלב. (אפשר לעשות את כל הפעולות במיקסר עם וו הקצפה או במיקסר ידני).

4. מוסיפים את הקמחים, אבקת האפייה, המלח, והקינמון ומערבבים. אין צורך לערבב יותר מדי, רק עד שהתערובת כמעט אחידה – ערבוב יתר יגרום למאפינס להיות דחוסים.

5. מוסיפים את התירס ומערבבים קלות (תשמרו כמה גרגירי תירס לקישוט למעלה).

6. יוצקים את הבלילה עד ¾ גובה בכל עטרה, מומלץ בעזרת כף גלידה קפיצית.

7. מוסיפים כמה גרגירי תירס על כל מאפין.

8. אופים במשך 18־20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא יבש לגמרי. הימנעו מאפיית יתר שתגרום למאפינס להיות יבשים.

שומרים בטמפרטורת החדר עטוף היטב עד יום, ומעבר לכך במקרר או במקפיא.

מאפינס שוקולד עם מרכיב סודי

מאפינס שוקולדיים ועשירים ובעיקר נימוחים, בזכות המרכיב המפתיע והמיוחד… קישואים! ואל דאגה – אף אחד לא ינחש.

צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

2־3 קישואים בינוניים, לא מקולפים ושטופים היטב

2 ביצים

½ כוס (100 גרם) סוכר

½ כוס (120 גרם) שמן צמחי

1/3 כוס (80 מ"ל) חלב (מכל סוג)

2 כוסות (280 גרם) קמח כוסמין/רגיל

½ כוס (50 גרם) אבקת קקאו איכותית

2 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית מלח

100 גרם שוקולד צ'יפס (¾ כוס)

אופן ההכנה

1. מגררים את הקישואים על פומפייה גסה.

2. שמים את כל הקישואים המגוררים בחיתול בד וסוחטים היטב מנוזלים. בעזרת מזלג מאווררים חזרה את הקישואים.

3. מחממים תנור ל־170 מעלות, ומכינים עטרות נייר בתבנית מאפינס.

4. בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר כשלוש דקות לתערובת אחידה.

5. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב ואחר כך את החלב.

6. מוסיפים את הקישואים וטורפים שוב (אפשר גם לעשות את כל הפעולות במיקסר עם וו הקצפה או במיקסר ידני).

7. מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה, מלח ושוקולד צ'יפס (תשמרו כמה לקישוט למעלה) ומערבבים – אין צורך לערבב יותר מדי רק עד שהתערובת כמעט אחידה. ערבוב־יתר יגרום למאפינס להיות דחוסים.

8. יוצקים את הבלילה עד ¾ גובה העטרה, מומלץ בעזרת כף גלידה קפיצית.

9. מוסיפים עוד שוקולד צ'יפס על כל מאפין.

10. אופים במשך 20־22 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא יבש לגמרי.

שומרים בטמפרטורת החדר עטוף היטב עד יום, ומעבר לכך במקרר או במקפיא.

מאפינס תפוחים קלילים

עוגות תפוחים זו אהבת אמת פה בבית, ולכן אני כל כך אוהבת את המאפינס האלה.

צילום: אפרת ליכטנשטט

20 מאפינס קטנים

‎מרכיבים

3 תפוחים

לימון שלם

2 ביצים

½ כוס (100 גרם) סוכר

½ כוס (120 מ"ל) שמן רגיל

1 כוס (240 מ"ל) חלב רגיל/שקדים/אורז

2 כוסות (280 גרם) קמח כוסמין/רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית מלח

2 כפיות קינמון (אל דאגה, זה לא הרבה)

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, ומכינים עטרות נייר בתבנית מאפינס.

2. מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנטנות (כמו של סלט קצוץ) ושמים בקערה.

3. מגרדים את קליפת הלימון (שומרים בצד) וסוחטים אותו על קוביות התפוחים כדי שלא ישחירו.

4. בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר כשלוש דקות לתערובת אחידה.

5. מוסיפים את השמן תוך כדי בחישה ואחר כך את החלב (את כל הפעולות אפשר גם לעשות במיקסר עם וו הקצפה, או במיקסר ידני).

6. מניחים מסננת על הקערה, מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון ולבסוף את גרידת הלימון ומערבבים – אין צורך לערבב יותר מדי רק עד שהתערובת כמעט אחידה. ערבוב יתר יגרום למאפינס להיות דחוסים.

7. מוסיפים את התפוחים ומערבבים קלות (תשמרו כמה קוביות תפוחים לקישוט.)

8. יוצקים את הבלילה עד ¾ גובה בכל עטרה – מומלץ בעזרת כף גלידה קפיצית.

9. מוסיפים קוביות תפוחים על כל מאפין ואם רוצים גם בוזקים טיפה קינמון.

10. אופים במשך 20־22 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא יבש לגמרי.

שומרים בטמפרטורת החדר עטוף היטב עד יום, ומעבר לכך במקרר או במקפיא.

תגיות: אוכלמאפינסשוקולדתירסתפוחים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    הרצח אמש ברמלה: חמשת בני משפחתו מהעיר חשודים

    הידיעה הבאה

    בימוי חכם וצילום מוקפד: הזיכיון שנולד מחדש

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    בימוי חכם וצילום מוקפד: הזיכיון שנולד מחדש

    בימוי חכם וצילום מוקפד: הזיכיון שנולד מחדש

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD