יום שני, מאי 5, 2025 | ז׳ באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי ראשונות

טעם החיים: עשרת הקינוחים המומלצים במסעדות ברחבי הארץ

פבלובה, קרם ברולה, סופלה שוקולד ומלבי: כמה שאנחנו מנסים להימנע מהם אי אפשר בלעדיהם – קינוחים מתוקים ומנחמים. בדיוק בגלל זה הכנו לכם טיפים לאכילה מאוזנת של מתוקים ורשימה של עשרת הקינוחים השווים בארץ

מאת  דורית בן ארי
כ׳ באדר ה׳תשפ״ה (20/03/2025 10:51)
טעם החיים: עשרת הקינוחים המומלצים במסעדות ברחבי הארץ

מוס שוקולד של מסעדת אדל. צילום: דוד מויאל

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

כמה מאיתנו מכירים את הסיטואציה הבאה? אנחנו יושבים על כסא במסעדה אחרי ארוחה משביעה במיוחד. הבטן מתוחה כמו תוף, הכפתור במכנס עוד רגע מתפקע ואנחנו מבטיחים לעצמנו, שזהו, הפעם באמת הגזמנו. אי אפשר להכניס לתוכנו אפילו עוד ביס אחד. זה לא אפשרי. ואז קורה הדבר המופלא הבא: המלצר מגיע עם תפריט הקינוחים, ופתאום, כבמטה קסם, נפתח תא מיוחד בבטן – התא הסודי השמור לקינוחים בלבד – שמזכיר לנו את האקסיומה הקולינרית הידועה: שאין דבר כזה להיות שבע מדי לקינוח.

קינוחים הם הפרדוקס המתוק ביותר של עולם האוכל. הם המנה שאף אחד לא באמת צריך, אבל כולם רוצים. הם ה"עוד קצת" שמגיע אחרי ה"אני לא יכול יותר". זה לא סתם עניין של טעם. יש כאן פסיכולוגיה מורכבת, ביוכימיה מרתקת, ואפילו אנתרופולוגיה תרבותית: למה, למרבה הפלא, תמיד יש לנו מקום לסופלה שוקולד מהביל או לפאי לימון חמצמץ, גם אחרי שאכלנו כמות מזון שהייתה יכולה להאכיל משפחה בינונית למשך שבוע?

מסתבר שיש הסבר מדעי לתופעה: מדענים קוראים לזה "שובע סנסורי-ספציפי", מצב שבו הגוף והמוח שלנו מתעייפים מטעמים מסוימים, אבל עדיין פתוחים לטעמים אחרים. זו הסיבה שאחרי ארוחה בשרית עשירה, מלוחה ושמנונית, אנחנו פתאום מוצאים מקום לטעם מתוק. זה כאילו המוח אומר: "טוב, סיימנו עם החלק הרציני, עכשיו בואו נתפנק." אבל במציאות יש כאן משהו עמוק יותר: הסוכר שבקינוחים משחרר דופמין, אותו כימיקל שאחראי על תחושת העונג במוח, זה שהופך את הקינוח למעין סם טבעי לשיפור מצב הרוח, ומי לא רוצה לסיים ארוחה בתחושת אופוריה קלה?

אלא שאין טוב בלי רע – כאן משתלב ה-"גילטי פלז'ר" שלנו: אנחנו יודעים שאנחנו לא באמת צריכים את אותן 500 קלוריות נוספות אחרי ארוחה שכבר הכילה את הקצבה היומית המומלצת ואנחנו גם יודעים שהסוכר לא בדיוק מה שהרופא המליץ עליו, ובכל זאת – אנחנו מזמינים, כי קינוח הוא הוא הרגע שבו אנחנו מרשים לעצמנו להיות קצת פחות מושלמים, קצת פחות רציונאליים וקצת הרבה יותר חופשיים בעולם של כללים.

טיפים לאכילה מאוזנת – מבחינה קלורית ומצפונית:

  1. תכננו מראש – הקצו מקום לקינוח בתפריט היומי שלך. מחקרים מראים שתכנון מראש מפחית אכילת יתר ומגביר תחושת שליטה.
  2. אמצו את שיטת ה-80/20 – אכלו 80% מהארוחה בצורה מאוזנת ובריאה, והקדישו את 20% הנותרים לקינוח. זה מאפשר הנאה בלי תחושת אשמה.
  3. בחרו קינוחים עם ערך תזונתי – למשל, פירות עם יוגורט, פודינג עשיר בחלבון, או שוקולד מריר (העשיר בנוגדי חמצון).
  4. לכו על מנות קטנות – מחקרים מראים שמנה קטנה יכולה לספק את אותה רמת סיפוק כמו מנה גדולה. נסו להשתמש בצלחת קטנה.
  5. אמצו אכילה מודעת – התמקדו בחוויית האכילה, טעמו כל ביס והאטו את קצב האכילה. מחקרים מראים שזה מגביר סיפוק ומפחית את כמות הקינוח הנדרשת להנאה.
  6. לכו על איזון שבועי במקום יומי – אם אכלתם קינוח עשיר, אזנו במהלך הימים הבאים. חשיבה לטווח ארוך מפחיתה לחץ מצפוני.
  7. הימנעו מ"הכל או לא כלום" – מחקרים מראים שגישה קיצונית גורמת לתסכול ואכילת יתר בטווח הארוך.
  8. וכמו כל דבר בחיים – תזמנו – אכלו קינוח מיד אחרי הארוחה כשאתם כבר שבעים חלקית, ולא כשאתה רעבים מאוד. המפתח הוא למצוא איזון שמתאים לך ומאפשר הנאה ממזון טעים ללא תחושות אשמה מיותרות.

 

הדובדבן שבקצפת

10 הקינוחים המומלצים שלנו במסעדות ברחבי הארץ

 

מה: עוואמה – סופגניות בצק שמרים מטוגנות, קרמבל ורדים פיסטוק, גלידת אורז, אבקת לימון פרסי ודבש מתובל.כמה: 65 ‏שקל.
איפה: דריה, הירקון 205, תל אביב

עוואמה של דריה. צילום איתי סליקטר

מה: ברולה וכרמל – מקפא ברולה, כרמל חלב, קרמבל וקרם וניל מדגסקר
כמה: 46 שקלים
איפה: אוטוטו, מסעדה אסייתית, אלי הורביץ 4, רחובות

ברולה וכרמל של אוטוטו. צילום: אלי מאור

מה: דובאי בול – כדור גלידת פיסטוק ממולא בכנאפה פיסטוק ושוקולד לבן בסגנון שוקולד דובאי
כמה: 58 שקלים
איפה: סלון יווני, שדרות אלי לנדאו 60, הרצליה

דובאי בול של סלון יווני. צילום: יונתן בן חיים

 

מה: מוצ'י – פרשנות יפנית של מוצ'י בארבעה צבעים וטעמים שונים – סגול, ורוד, ירוק ולבן – עטופים במעטה אורז דביק ואבקתי עם מילוי קרמי עשיר.
כמה: 97 שקל.
איפה: אושן גריל, דוד רזיאל 22, מלון סטאי, יפו תל אביב.

מוצי של אושן גריל. צילום: אושן גריל

מה: טארט פקאן – מונח על קולי קפה ומייפל ובננה ברולה.
כמה: 56 שקל.
איפה: גסטון, מסעדת בשרים, נגב 5 איירפורט סיטי.

טארט פקאן של -גסטון. צילום: יעל רונסקי

 

מה: לנוואזט – בצק עוגיות שכבת פטיסייר שוקולד, קראמבל קפה, קראנץ' שוקולד, פרלינה לוטוס, שקדים בקרמל וקרמבו שוקולד מריר
כמה: 74 שקל.
איפה: ספורה, מסעדה אסייתית, קומה 49 מגדלי עזריאלי (בנין עגול), תל אביב.

לנוואזט של ספורה. צילום: באדיבות יחצ

מה: מוס שוקולד לוז – פרלינה לוז, קרמו שוקולד חלב, מוס שוקולד מריר, קראמבל קקאו ומלח ים, טוויל קקאו לוז
כמה: 55 שקל.
איפה: Adele, מלון סינרג'י, גד מכנס 14, נתניה

מוס שוקולד של מסעדת אדל. צילום: דוד מויאל

מה: ברד פודינג – עם אגוזי פקאן וצימוקים שהושרו ברום, ברוטב קרמל מלוח

עם גלידת שקדים וטונקה.
כמה: 42 שקל.
איפה: מסעדת 02, מלון ענבל, רח' ז'בוטינסקי 3, ירושלים.

ברד פודינג של – מסעדת 02 במלון ענבל. צילום: עוז אוחיון

מה: מלבי קדאיף – בסיס של קרם פטיסייר ורדים עשיר ועליו שכבת קדאיף פריכה וזהובה מעוטרת בפיסטוקים קלויים, עלי ורדים מיובשים וקוקוס קלוי. המנה מוגשת גלידת מלבי קרמית וריחנית.
כמה: 76 שקל.
איפה: אללי, וולטר מוזס 14, תל אביב.

מלבי קדאיף של אללי. צילום: עוז אוחיון

מה: עוגת שוקולד פאדג' – עם שקדים קרמבל וגלידת רוטב אנגלייז.
כמה: 42 שקל.
איפה: בלינה, שדרות יצחק רבין 7, ראשון לציון

פאדג' שוקולד של בלינה. צילום: דוד מויאל

 

 

תגיות: קינוחיםראשונות

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "המבחן היה מתי אגיד שאני מנתיבות בלי להוסיף 'במקור משוהם'"

    הידיעה הבאה

    אלפי מפגינים ועשרות עצורים בטורקיה בעקבות מעצר אימאמאולו

    כתבות קשורות

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    גליה היפש
    01-05-2025

    יום העצמאות ה-77 הוא זמן מצוין להציץ פנימה – לא רק לתוך ההיסטוריה והזהות הישראלית, אלא גם לתוך החללים הכי...

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    נעמה רוזן-קרייף
    01-05-2025

    חולצות רקומות, תכשיטי הנצחה וטי-שירטים על יישובי העוטף שהכנסותיהם מועברות כתרומה למרכזי חוסן – מותגים ומעצבים ישראליים מוכיחים שגם אופנה...

    מערכת התראות להשקעות בבורסה בצורה נכונה

    החלטה ומודעות: איך משיגים עצמאות כלכלית?

    דורית בן ארי
    01-05-2025

    עצמאות היא חירות, אבל כדי להשיג עצמאות כלכלית חשוב שנדע לאן הכסף שלנו הולך. מספר החלטות קטנות ופשוטות שיכולות לחסוך...

    הידיעה הבאה
    מתנגדי הרפורמה המשפטית לא בוחלים באמצעים שעלולים לפגוע בכיס של כולנו

    זהירות, הונאה: הרשתות החברתיות מאפשרות הונאות במיליארדים

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD