15-20 בורקס קטנים
מרכיבים
לבצק:
הכי מעניין
½2 כוסות קמח
½2 כפות שמן
½2 כפות חומץ
-1½1 כוס מים קרים מאוד
שמן קנולה להשריה (הרבה)
למלית סלק ירוק:
3 חבילות עלי סלק (מנגולד) שטופים
¼ כוס שמן קנולה
3 שיני שום כתושות
½ כפית מלח דק
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית שטוחה פלפל שחור
מיץ מ־½ לימון
אופן ההכנה
- הכנת הבצק: מערבלים בקערת מיקסר (או ידנית בקערה גדולה) את הקמח, השמן והחומץ במהירות איטית כדקה.
- מוסיפים את המים הקרים בהדרגה, כל פעם מזיגה קטנה, וממשיכים לערבל עד שהמים נספגים. הבצק מוכן כשהוא מתגבש לכדור אחיד וחלק עם מרקם דביק מעט.
- יוצרים מהבצק נקניק ארוך, קורצים ממנו כדורים בגודל בינוני, מניחים בקופסה רחבה ומציפים אותם בשמן עד לכיסוי מלא. משרים את כדורי הבצק למספר שעות ועדיף ללילה שלם (במקרר).
- הכנת המלית: מסירים את חלקם התחתון ביותר של עלי המנגולד. בעזרת קולפן או סכין קטנה מנקים את הגבעול הלבן מסיבים מיותרים וקוצצים.
- מביאים לרתיחה מים בסיר גדול.
- מבשלים 7-10 דקות עד שצבע העלה נהיה כהה מעט יותר והחלקים הלבנים מקבלים שקיפות קלה.
- מסירים מהאש ומסננים מהמים.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את השום להזהבה קלה. מוסיפים את המנגולד ואת התבלינים, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד שכל הנוזלים שהמנגולד מפריש מתאדים. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד דקה עד שמחצית מכמות הנוזל מצטמצמת. מכבים את האש, מצננים ושומרים במקרר.
- הרכבה: בעזרת האצבעות ובתנועה שמזכירה פתיחה של בצק מופלטה/ג'חנון, פותחים כל כדור בצק מהמרכז כלפי חוץ לעלה דקיק ככל האפשר. לא הופכים את הבצק. אם נוצר חור אפשר לנסות לסגור אותו באותן תנועות ידיים ואם יש חורים קטנים בבצק זה בסדר.
- מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים כפית מהמלית כסנטימטר מדופן הבצק ויוצרים מהמלית פס לאורכה של הדופן. מכסים את המלית בבצק ומגלגלים לנקניק דק ולאחר מכן לצורת שבלול.
- מסדרים את הבורקס בתבנית ואופים כ־40 דקות (רצוי לסובב את התבנית פעם אחת במשך האפייה) עד שהם שחומים ופריכים. מעבירים את התבנית לחלקו התחתון של התנור ל־10 דקות נוספות. הבורקס מוכן כשתחתית הבצק אפויה וזהובה.