פלפלונים באגוזים ועשבים

מתכון לביס פריך, עוקצני וקל להכנה שיתאים לכל מפגש חברתי

פלפלונים באגוזים ועשבים. | נדב טל

פלפלונים באגוזים ועשבים. | צילום: נדב טל

תוכן השמע עדיין בהכנה...

רכיבים

15-20 פלפלונים קטנים (אפשר גם חריפים)

למלית האגוזים:

1 כוס אגוזי מלך

הכי מעניין

5 גבעולי כוסברה או עלים מגבעול סלרי אחד

5 גבעולי פטרוזיליה

2 גבעולי נענע

2 שיני שום

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ

¼ כפית מלח

אופן ההכנה

1. מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי המלית וקוצצים בכמה פולסים קצרים עד לקבלת תערובת קצוצה, יש לעצור לפני שמגיעים למצב של תערובת משחתית או חולית.

2. חוצים את הפלפלונים לאורכם ובעזרת סכין מרוקנים את הליבה הלבנה והגרעינים.

3. ממלאים כל פלפלון במלית האגוזים.

4. מסדרים על צלחת הגשה ומזלפים מעל מעט שמן זית.