מקלובה צמחונית

מתכון לחגיגה של ירקות נמסים בפה.

מקלובה צמחונית. | אפרת מוסקוביץ

מקלובה צמחונית. | צילום: אפרת מוסקוביץ

תוכן השמע עדיין בהכנה...

רכיבים

2 כוסות אורז עגול (אורז לסושי גם עובד טוב)

1 כרוב במשקל של בערך 2 קילו

7-8 שיני שום

הכי מעניין

2 כפיות בהרט

2 כפיות קינמון

3 כפיות מלח

1 כפית שום כתוש למלית

½ כוס שמן זית

אופן ההכנה

1. משרים את האורז בקערה מלאה מים למשך שעתיים כדי שיספוג מים ויתרכך. שוטפים את האורז כמה פעמים בקערת המים, ומסננים.

2. הכנת הכרוב: חותכים בסכין חדה את הלב של הכרוב, החלק שאליו מתחברים כל העלים.

3. מרתיחים מים בסיר גדול שיכול להכיל את הכרוב, מכניסים את הכרוב פנימה ומביאים שוב לרתיחה, אחרי שתי דקות בישול מנסים להוריד את העלים החיצוניים שהתרככו מעט בעזרת מלקחיים ארוכות.

4. את העלים החצי־מבושלים מניחים על מגש וממשיכים לבשל ולקלף עוד עלים.

5. הכנת המילוי: מסננים את האורז ומעבירים לקערה. מוסיפים שמן זית, קינמון, שום כתוש, בהרט ומלח.

6. הרכבה: על גבי קרש חיתוך מעץ או מגש מניחים עלה כרוב, חותכים ממנו את השדרה העבה באמצע. אם העלה ענק חותכים לשני חלקים או יותר.

7. מניחים בשולי העלה כפית או שתיים (תלוי בגודל העלה) של מילוי ומסדרים בשורה.

8. מגלגלים את העלה לגליל הדוק מאיתנו והלאה. המלפוף צריך להיות דק כאצבע בסוף הבישול.

9. מניחים את העלה המלא על מגש וממשיכים לגלגל את כל העלים עד שנגמר המילוי. אם נשאר לכם מילוי אפשר להקפיא אותו לממולאים הבאים שתכינו.

10. מסדרים בצפיפות ובכמה קומות את הממולאים בסיר.

11. מוזגים מעל לממולאים מים רותחים עד לכיסוי ועוד גובה של כשתי אצבעות מעל (בערך 3.5 כוסות מים). בוזקים כפית וחצי מלח, אפשר להוסיף כמה שיני שום, ומכסים את הסיר בצלחת הפוכה כדי שלא ירקדו ויפתחו.

12. מביאים לרתיחה וביעבוע עדין, אבל לא מרתיחים חזק כדי שהעלים לא יפתחו. מנמיכים לאש קטנה וממשיכים בבישול איטי ועדין עד שכל המים נספגים והאורז במילוי רך.

13. אם נשארו קצת נוזלים בסיר שופכים אותם החוצה, מצמידים צלחת שטוחה אל הסיר הפתוח והופכים כך שנקבל עוגת מלפוף. ואפשר גם להוציא ממולאים בודדים להגשה בצלחת אישית.