מרכיבים
4 כפות שמן
2 בצלים קלופים וקצוצים דק
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
הכי מעניין
4 שיני שום קלופות וקצוצות דק
2 עצמות מח (לא חובה, אבל משדרג מאוד)
½1 ליטר מים או ציר (6 כוסות)
½ כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
מלח
פלפל שחור
200 גרם גרגרי חומוס מבושלים או קפואים
¾ כוס עדשים שאוהבים
4 עגבניות מגורדות דק בפומפייה
1 כף רכז עגבניות
מיץ סחוט מחצי לימון
2 כפות קמח
1 כוס אטריות דקות למרק
להגשה
½ כוס כוסברה קצוצה
½ כוס עלי נענע קצוצים
פלחי לימון
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מחממים שמן, ומוסיפים בצל, שום וסלרי ומטגנים תוך ערבוב 7-8 דקות עד שהם מתרככים.
2. מוסיפים את עצמות המח.
3. מוסיפים מים או ציר ותבלינים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים לסיר את יתרת המרכיבים מלבד הקמח והאיטריות, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ־45 דקות.
5. בקערית קטנה שמים קמח ורבע כוס מים ומערבבים עד שכל הגושים מתמוססים, מוסיפים את התערובת למרק, ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את האטריות ומערבבים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ־5 דקות נוספות, עד שהאטריות מתרככות.
7. להגשה: מוזגים לקערת מרק, מפזרים מעל כוסברה ונענע, ומגישים לצד פלחי לימון.
* אם הוא מסמיך מדי לאחר צינון, אפשר להוסיף מעט מים רותחים ולבחוש היטב.