2־3 מנות
מרכיבים
1 תפוח ירוק קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 כפות סוכר
הכי מעניין
1 כף סירופ מייפל
1 כף מים
¼ כפית קינמון
למצה־בריי
2 ביצים
1 כוס חלב (הסוג לבחירתכם)
2־3 כפות סוכר
¼ כפית קינמון
4 מצות
לטיגון
2 כפות חמאה או שמן
אופן ההכנה
- שמים את קוביות התפוח והסוכר בסיר קטן, מבשלים 10 דקות ומערבבים מדי פעם, עד שהתפוח מתרכך.
- מוסיפים מייפל וקינמון ומערבבים.
- מוסיפים מים, מבשלים עוד חמש דקות ומצננים.
- בקערה גדולה בוחשים ביצים, חלב, סוכר, קינמון ואת התפוחים שבישלנו.
- שוברים את המצות לחתיכות קטנות ומוסיפים לתוך בלילת הביצים.
- בוחשים היטב וממתינים עשר דקות.
- מחממים חמאה או שמן במחבת נון־סטיק ומעבירים אליה את הבלילה.
- מטגנים על אש קטנה 7־10 דקות מכל צד (הכי נוח להפוך בעזרת צלחת).
- בוזקים אבקת סוכר ומגישים עם פירות שאוהבים.