מתכון למצה־בריי תפוח וקינמון

מתכון למצה־בריי תפוח וקינמון

מצה־בריי תפוח וקינמון. | אפרת ליכטשנטט

מצה־בריי תפוח וקינמון. | צילום: אפרת ליכטשנטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

2־3 מנות

מרכיבים

1 תפוח ירוק קלוף וחתוך לקוביות קטנות

2 כפות סוכר

הכי מעניין

1 כף סירופ מייפל

1 כף מים

¼ כפית קינמון

למצה־בריי

2 ביצים

1 כוס חלב (הסוג לבחירתכם)

2־3 כפות סוכר

¼ כפית קינמון

4 מצות

לטיגון

2 כפות חמאה או שמן

אופן ההכנה

  1. שמים את קוביות התפוח והסוכר בסיר קטן, מבשלים 10 דקות ומערבבים מדי פעם, עד שהתפוח מתרכך.
  2. מוסיפים מייפל וקינמון ומערבבים.
  3. מוסיפים מים, מבשלים עוד חמש דקות ומצננים.
  4. בקערה גדולה בוחשים ביצים, חלב, סוכר, קינמון ואת התפוחים שבישלנו.
  5. שוברים את המצות לחתיכות קטנות ומוסיפים לתוך בלילת הביצים.
  6. בוחשים היטב וממתינים עשר דקות.
  7. מחממים חמאה או שמן במחבת נון־סטיק ומעבירים אליה את הבלילה.
  8. מטגנים על אש קטנה 7־10 דקות מכל צד (הכי נוח להפוך בעזרת צלחת).
  9. בוזקים אבקת סוכר ומגישים עם פירות שאוהבים.