מרכיבים (10־12 יחידות)
לבצק
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
2 כפיות מלח
¼ כוס שמן רגיל
11/3 כוס מים
לבישול
סיר גדול מלא מים
2 כפות סוכר דמררה
2 כפות אבקת סודה לשתייה
לציפוי
1 ביצה טרופה
מלח גס
הכי מעניין
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב. מוסיפים שמן ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד. מוסיפים את כל המים ואם הבצק עדיין יבש, מוסיפים עוד כף או שתיים.
2. לשים במהירות נמוכה במשך עשר דקות ומעבירים את הבצק למשטח העבודה. לשים לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים (אפשר גם להתפיח לילה במקרר, ובמקרה כזה השתמשו בשתי כפיות שמרים יבשים).
3. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. אחרי שעה מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר. מחלקים את הבצק ל־12־10 חלקים שווים (הכי נוח להיעזר במשקל, ולחלק לחתיכות במשקל 70־90 גרם), ויוצרים כדורים בערך בקוטר 6־8 ס״מ.
4. מגלגלים כל כדור לנחש ארוך מאוד ויוצרים קשר בייגלה. מומלץ לכסות את הבצק והכדורים במגבת בזמן העבודה. מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת מטבח.
5. מחממים תנור ל־200 מעלות.
6. בסיר גדול מרתיחים מים ומוסיפים אבקת סודה לשתייה וסוכר. חשוב להוסיף את הסודה לשתייה בזהירות כי המים קופצים ומבעבעים.
7. מכניסים כל פרעצל למים הרותחים לשלושים שניות (שימו טיימר), בעזרת תרווד רחב או מצקת שטוחה עם חורים.
8. מחזירים את הפרעצל לתבנית עם כמה שפחות מים. מברישים את הפרעצלים בביצה טרופה ומפזרים מלח גס.
9. אופים 12־14 דקות או עד שהם מגיעים לצבע חום יפה. אפשר לסובב את התבנית באמצע האפייה לאפייה שווה.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. הפרעצלים במיטבם ב־24 השעות הראשונות.