לתבנית בגודל 25/25
מרכיבים
לבצק
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב או מים
1 כף שמרים יבשים
הכי מעניין
2 כפות סוכר
2/3 כוס (160 מ"ל) שמן
2 ביצים
500 גרם קמח
2 כפיות מלח
למילוי
100 מ"ל רוטב עגבניות מוכן לפיצה
200 גרם גבינת מוצרלה/עמק מגורדת
100 גרם זיתים מגולענים חתוכים לפרוסות
חופן עלי בזיליקום
להברשה
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר שמים חלב, שמרים וסוכר, מערבבים וממתינים 10 דקות.
2. מוסיפים את השמן והביצים וטורפים.
3. מוסיפים קמח ומפעילים את המיקסר עם וו לישה. אם הבצק נראה יבש מוסיפים חלב בהדרגה – כף בכל פעם. שימו לב שהבצק רך ולא יבש.
4. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר עוד 15-9 דקות לבצק גמיש וחלק.
5. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ובידיים משומנות לשים לצורת כדור. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי במקום חמים (או לילה במקרר).
6. מחממים תנור ל180 מעלות טורבו.
7. מרפדים בנייר אפייה או משמנים את התבנית.
8. מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ.
9. מורחים על הבצק רוטב עגבניות, מפזרים גבינה מגוררת, זיתים ועלי בזיליקום ומגלגלים לרולדה.
10. חותכים לפרוסות בעובי 3 ס"מ ומניחים בתבנית ברווחים של 1 ס"מ. (אם לא כל השבלולים נכנסים לתבנית אפשר להכין עוד תבנית קטנה).
11. מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים עוד חצי שעה.
12. מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור ל־25-35 דקות עד שהבצק זהוב ומשחים מעט.