מרכיבים
למשה בתיבה:
1 חבילת נקניקיות לבחירתכם (5 נקניקיות)
½ חבילת בצק עלים (כ־150 גרם)
הכי מעניין
1 ביצה טרופה להברשה
שומשום
לצ׳ימיצ׳ורי:
צרור פטרוזיליה
½ פלפל אדום
1 שן שום
¼ כוס שמן זית (או יותר)
2 כפות חומץ אורז/חומץ בן יין
מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים כל נקניקייה לארבע.
- חותכים את הבצק לרצועות באורך שיקיף את הנקניקייה וברוחב מעט צר יותר מכל חתיכה.
- עוטפים כל חתיכת נקניקייה בבצק ומניחים על התבנית – הפתח כלפי מטה.
- מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
- אופים במשך 20-25 דקות עד שהבצק משחים מעט.
- מגישים חם לצד צ'ימיצ'ורי.
- בזמן שהמאפה בתנור מכינים את הצ׳ימיצ׳ורי: במעבד מזון טוחנים היטב פטרוזיליה, פלפל ושום.
- מעבירים לקערה ומוסיפים שמן, חומץ, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.