מתכון למשה בתיבה עם צ׳ימיצ׳ורי

המאכל הכי אהוב וטעים שיש, בגרסה מהירה וטעימה. אל תוותרו על הצ׳ימיצ׳ורי, הוא יוצר את כל ההבדל | כשר

משה בתיבה עם צ׳ימיצ׳ורי. | אפרת ליכטנשטט

משה בתיבה עם צ׳ימיצ׳ורי. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

למשה בתיבה:

1 חבילת נקניקיות לבחירתכם (5 נקניקיות)

½ חבילת בצק עלים (כ־150 גרם)

הכי מעניין

1 ביצה טרופה להברשה

שומשום

לצ׳ימיצ׳ורי:

צרור פטרוזיליה

½ פלפל אדום

1 שן שום

¼ כוס שמן זית (או יותר)

2 כפות חומץ אורז/חומץ בן יין

מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חותכים כל נקניקייה לארבע.
  3. חותכים את הבצק לרצועות באורך שיקיף את הנקניקייה וברוחב מעט צר יותר מכל חתיכה.
  4. עוטפים כל חתיכת נקניקייה בבצק ומניחים על התבנית – הפתח כלפי מטה.
  5. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
  6. אופים במשך 20-25 דקות עד שהבצק משחים מעט.
  7. מגישים חם לצד צ'ימיצ'ורי.
  8. בזמן שהמאפה בתנור מכינים את הצ׳ימיצ׳ורי: במעבד מזון טוחנים היטב פטרוזיליה, פלפל ושום.
  9. מעבירים לקערה ומוסיפים שמן, חומץ, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.