מתכון לעוגיות מלוחות מהירות ומדהימות

עוגיות מלוחות שאני מכינה בכל פעם שנשאר לי קצת בצק עלים. אפשר לחלופין לפזר סוכר וקינמון ולהכין עוגיות מתוקות!

עוגיות מלוחות מהירות ומדהימות. | אפרת ליכטנשטט

עוגיות מלוחות מהירות ומדהימות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

½ חבילת בצק עלים (כ־150 גרם)

מלח

פלפל שחור

הכי מעניין

אבקת שום

פפריקה מתוקה

כמון (לא חובה)

ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. פורשׂים את הבצק על השיש.
  3. מפזרים עליו בנדיבות מכל התבלינים בשכבה דקה.
  4. מגלגלים את הבצק לרולדה.
  5. חותכים לפרוסות בעובי 5-7 מ״מ.
  6. בעזרת הידיים מועכים מעט לצורה עגולה ומניחים על נייר אפייה.
  7. מברישים בביצה טרופה.
  8. אופים במשך 10-15 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט.
  9. שומרים בקופסה אטומה אחרי שהן מתקררות (אם יישאר משהו…).