מרכיבים
800 גרם משמשים שטופים ומגולענים
400 גרם סוכר
1 מקל קינמון
הכי מעניין
2 כפיות תמצית וניל
מיץ מ־½ לימון
אופן ההכנה
1. שמים את כל החומרים בסיר בינוני ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי־שעתיים במכסה פתוח, תוך ערבוב מתמיד, עד שהריבה מסמיכה ומוכנה. איך יודעים שהיא מוכנה? הנוזל נהיה צמיגי ובטבילת מזלג, הריבה נשארת בין הרווחים שלו.
3. מוזגים את הריבה החמה לצנצנת מעוקרת וסוגרים את המכסה.
איך מעקרים צנצנת?
מניחים צנצנת על מגש וממלאים אותה במים רותחים עד שפתה. גם על המכסה שופכים מים רותחים. כעבור כמה דקות שופכים את המים מהצנצנת ומהמכסה ומניחים אותם הפוך על מגבת נייר, עד השימוש.