מרכיבים
1 כרוב בגודל בינוני (לבן או סגול)
4 כפות שמן זית
הכי מעניין
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- חותכים את הכרוב לאורך בעזרת סכין ארוכה (זה הזמן לשלוף את סכין המסור שלכם) לפרוסות עבות של 1.5-3 ס"מ בערך.
- מניחים את הפרוסות בתבנית עם נייר אפייה ומזלפים בנדיבות שמן זית על כל הכרובים. מתבלים במלח ובפלפל שחור. אם השתמשתם בהרבה כרוב, אז מחלקים את הכמות ל־2 תבניות.
- שולחים לתנור ואופים בחום של 190 מעלות במשך 30-40 דקות (תלוי בעובי שפרסתם), עד שהכרוב הזהיב יפה מכל הכיוונים והתרכך אבל לא לחלוטין.
- מומלץ לסובב את התבנית במהלך האפייה כך שכל פיסות הכרוב יקבלו מידה שווה של חום ואהבה. אם השתמשתם בשתי תבניות, מחליפים את הסדר שלהן אחרי 20 דקות (התחתונה עולה למעלה ולהפך).
- מוציאים ומגישים מיד, עם טחינה, יוגורט, שמנת חמוצה או סלסה.
טבעוני/פרווה | ללא גלוטן | 3-4 מנות | 5 דקות עבודה, 45 דקות עד אכילה

