מתכון לפרגיות צלויות

מתכון לפרגיות צלויות | כשר

פרגיות צלויות. | אפרת ליכטנשטט

פרגיות צלויות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

1 קילו פרגיות

מרכיבים למרינדה

¼ כוס שמן זית

הכי מעניין

½ כפית פפריקה מעושנת

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

½ כפית אבקת שום

1 כף רוטב טריאקי

1 כף סירופ מייפל

3 כפות רוטב צ׳ילי מתוק

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה.
  2. שמים את הפרגיות בקערה, מוזגים את המרינדה ומערבבים היטב. אם לא ממהרים, מכסים ומקררים במקרר כשעה.
  3. צולים את הפרגיות על האש, או בנינג׳ה גריל (12־15 דקות) או במחבת על אש בינונית, עם שמן זית – 15 דקות מכל צד. למחבת מומלץ להוסיף מעט מים במהלך הצריבה ולכסות עם מכסה לתוצאה רכה וטעימה.