מתכון לפרגיות עם שקדים וצימוקים

מתכון לפרגיות עם שקדים וצימוקים | כשר

פרגיות עם שקדים וצימוקים. | אפרת ליכטנשטט

פרגיות עם שקדים וצימוקים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

4 כפות שמן זית

1 קילו פרגיות (או יותר)

מלח ופלפל

הכי מעניין

1 בצל קצוצים דק

4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות

½ כוס צימוקים לבנים

½ כוס שקדים

לרוטב

1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים

1 כפית בהרט

1 כפית שום

½ כפית כמון

1 כפית פפריקה

1 כפית קינמון

½ כפית כוסברה טחונה

1 כפית מלח

אופן ההכנה

1. סוגרים את הפרגיות על מחבת גדולה משני הצדדים, עם הרבה מלח ופלפל עד שהן שחומות ומוציאים לצלחת בצד.

2. לאותה מחבת מוסיפים את הבצל ומטגנים כמה דקות עד שהוא מזהיב.

3. מוסיפים את הגזר והקישואים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ־10 דקות.

4. מוסיפים את הצימוקים והשקדים ומערבבים.

5. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

6. מחזירים את הפרגיות למחבת ומסדרים אותן על הירקות, ומוזגים על הכול את הרוטב.

7. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה, ובמשך הבישול הופכים את הפרגיות מדי פעם בתוך המחבת.

מגישים חם.