מתכון לקציצות בקר בבצל ודובדבנים

מתכון לקציצות בקר בבצל ודובדבנים | כשר

קציצות בקר בבצל ודובדבנים | גיא אשכנזי, Agency K

קציצות בקר בבצל ודובדבנים | צילום: גיא אשכנזי, Agency K

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לקציצות

750 גרם בשר טחון

2 פרוסות לחם לבן ללא הקשה

הכי מעניין

½ כוס כוסברה קצוצה דק

½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1 בצל קצוץ דק

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

3-4 כפות שמן זית לטיגון

לרוטב

¼ כוס שמן

8-10 בצלים פרוסים דק

1 כף גרגירי כמון שלמים

2 כפות סוכר או סילאן

¼ כוס רכז רימונים

1 כוס מים או ציר

1 כוס דובדבנים מגולענים טריים/קפואים/משומרים

מלח

פלפל שחור

להגשה

עירית קצוצה

שקדים פרוסים קלויים

אופן ההכנה

1. מכינים את הקציצות: מרטיבים את הלחם במים, סוחטים היטב ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות לקערה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות ומניחים על מגש.

3. בסיר שטוח ורחב מחממים 3-4 כפות שמן זית, וכשהשמן חם מטגנים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד עד שהן מקבלות גוון זהוב. מוציאים אותן לצלחת.

4. מכינים את הרוטב: מוסיפים שמן לסיר שטוגנו בו הקציצות (אין צורך לשטוף), כשהשמן חם מוסיפים גרגרי כמון ובצל ומטגנים 10-15 דקות תוך ערבוב, עד שהבצלים מתקרמלים.

5. מוסיפים את שאר המרכיבים של הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה.

6. מסדרים את הקציצות בפיזור אחיד בתוך הרוטב, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ־30 דקות.

7. לפני ההגשה מפזרים עירית קצוצה ושקדים פרוסים ומגישים עם קוסקוס או אורז (או כל תוספת אחרת שאוהבים).