חזה עוף כרוך בחסה

יצאתם מהבית ליום מלא פעילות בטבע ואין עליכם מנגל זמין? כך תכרכו ארוחה בשרית ומשביעה בעלי חסה פריכים מהאגדה

תוכן השמע עדיין בהכנה...

חזה עוף כרוך בחסה. | אפרת מוסקוביץ'

חזה עוף כרוך בחסה. | צילום: אפרת מוסקוביץ'

המרכיבים ל- 14 מנות:

קילו חזה עוף פרוס לנתחים דקים

1/3 כוס סילאן טיבעי ללא סוכר

הכי מעניין

כפית מלח

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס חרדל

עלי חסה קטנים ממרכז החסה

פלפל אדום פרוס למקלות

קיצור דרך: נשארו לכם שניצלים משבת? פרסו אותם לנתחים דקים והגישו אותם בדרך מקורית ומלאת קראנצ׳

אפרת ליכטנשטט | שניצל וינאי.

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי המישרה: סילאן, חרדל, מלח ושמן זית. יוצקים את המישרה על נתחי העוף ומעסים אותו היטב. ניתן להשרות את העוף במרינדה במשך כמה שעות וכל המרבה הרי זה משובח.
  2. מחממים מחבת עם ציפוי למניעת הדבקה ועדיף מחבת פסים, מוסיפים למחבת מעט שמן זית. מניחים במחבת נתחי עוף וצולים אותם משני הצדדים עד שישחימו. ממשיכים להכין את כל הכמות.
  3. אורזים בקופסאות נפרדות את החסה ואת העוף ואת ה׳כורך׳ מצלחתים בשטח. מניחים בתוך עלה חסה מנת עוף עם עיטור פילפלים אדומים ומגישים.