מתכון לפסטייה חגיגית עם פרגיות ופירות יבשים

מתכון לפסטייה חגיגית עם פרגיות ופירות יבשים | כשר

פסטייה חגיגית עם פרגיות ופירות יבשים. | אפרת ליכטנשטט

פסטייה חגיגית עם פרגיות ופירות יבשים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

1 חבילת עלי פילו

תרסיס שמן זית*

למילוי:

הכי מעניין

¼ כוס שמן זית

3 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות דקיקות

5-6 יחידות פרגית חתוכות לקוביות קטנות

1 כפית מלח

1/3 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס

½ כוס חמוציות

7 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות

½ כפית בהרט

½ כפית קינמון

¼ כפית פפריקה מתוקה

¼ כפית פלפל שחור

קורט ציפורן

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

לקישוט:

שומשום שחור ולבן

להגשה:

זילוף של דבש (לא חובה)

* אפשר להשתמש בשמן זית רגיל ולהבריש במברשת.

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא רך ושחום.
  2. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ־10 דקות עד להשחמה. ומתבלים במלח.
  3. מוסיפים לפרגיות קשיו, חמוציות, משמשים ואת כל התבלינים ומטגנים עוד חמש דקות.
  4. מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה. מצננים היטב את התערובת במקרר.
  5. הרכבה: מחממים תנור ל־190 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 26.
  6. פורשׂים עלה פילו לאורך ומתיזים עליו שמן.
  7. מניחים 1-2 כפות מהמילוי בחלק התחתון.
  8. מגלגלים לגליל לא הדוק במיוחד ולבסוף מקווצצ׳ים את הגליל כך שיהיה מקומט.
  9. מתיזים עוד שמן על הגליל.
  10. חוזרים על הפעולה עם כל הפילו והמילוי.
  11. מניחים בתבנית את כל הגלילים שהכנו, ומתיזים עוד שמן על הכול.
  12. מפזרים שומשום שחור ולבן.
  13. אופים במשך 25-30 דקות או עד שהפילו שחום.

מזלפים מעט דבש ומגישים חם.