מרכיבים
1 חבילת עלי פילו
תרסיס שמן זית*
למילוי:
הכי מעניין
¼ כוס שמן זית
3 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות דקיקות
5-6 יחידות פרגית חתוכות לקוביות קטנות
1 כפית מלח
1/3 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס
½ כוס חמוציות
7 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
½ כפית בהרט
½ כפית קינמון
¼ כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית פלפל שחור
קורט ציפורן
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
לקישוט:
שומשום שחור ולבן
להגשה:
זילוף של דבש (לא חובה)
* אפשר להשתמש בשמן זית רגיל ולהבריש במברשת.
אופן ההכנה
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא רך ושחום.
- מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ־10 דקות עד להשחמה. ומתבלים במלח.
- מוסיפים לפרגיות קשיו, חמוציות, משמשים ואת כל התבלינים ומטגנים עוד חמש דקות.
- מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה. מצננים היטב את התערובת במקרר.
- הרכבה: מחממים תנור ל־190 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 26.
- פורשׂים עלה פילו לאורך ומתיזים עליו שמן.
- מניחים 1-2 כפות מהמילוי בחלק התחתון.
- מגלגלים לגליל לא הדוק במיוחד ולבסוף מקווצצ׳ים את הגליל כך שיהיה מקומט.
- מתיזים עוד שמן על הגליל.
- חוזרים על הפעולה עם כל הפילו והמילוי.
- מניחים בתבנית את כל הגלילים שהכנו, ומתיזים עוד שמן על הכול.
- מפזרים שומשום שחור ולבן.
- אופים במשך 25-30 דקות או עד שהפילו שחום.
מזלפים מעט דבש ומגישים חם.