מתכון למרק קובה סלק ודלעת של אלינור רחמים

מרק קובה סלק ודלעת, שילוב מנצח למרק קובה

מרק קובה סלק ודלעת. | אלינור רחמים

מרק קובה סלק ודלעת. | צילום: אלינור רחמים

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

למרק

3 כפות שמן

הכי מעניין

½ ק"ג דלעת חתוכה לקוביות

5 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות

3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות גסות

3 עלי סלק חתוכים

4 סלקים אפויים, או בוואקום, חתוכים לרבעים

3 עגבניות קצוצות

½ כוס מיץ לימון

2 כפות סוכר

מלח ופלפל לפי הטעם

למילוי

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

½ ק"ג בשר טחון עם שומן

¼ כפית בהרט

מלח ופלפל לפי טעם

למעטפת

3 כוסות (160 גרם) סולת

1 כף שמן

½ כפית מלח

¼1 כוס (160 מ"ל) מים חמימים

אופן ההכנה

1. הכנת המרק: בסיר עמוק שמתאים למרק מחממים את השמן, ומוסיפים דלעת, שום, סלרי ועלי סלק. ומניחים לאידוי למשך 10 דקות על אש נמוכה.

2. מוסיפים את הסלק והעגבניות ומים עד לכיסוי של ¾ מגובה הסיר, ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל ומבשלים במשך 30 דקות.

4. הכנת המילוי: במחבת מחממים שמן ומוסיפים את הבצל, השום והפטרוזיליה ומטגנים עד שהבצל מקבל גוון שקוף מעט.

5. מוסיפים את הבשר ומתבלים במלח, פלפל ובהרט, ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.

6. כשמגיעים לצמצום מוחלט של הנוזלים מניחים לצינון.

7. הכנת המעטפת: מניחים בקערה 3 כוסות סולת, שמן, מלח ומים, ולשים עד ליצירת בצק אחיד.

8. מניחים לבצק לנוח כשתי דקות, עד שהמים ייספגו בסולת והבצק יהיה נוח יותר לעבודה.

9. הרכבה: בעזרת ידיים משומנות קורצים עיגול בגודל כדור פינג פונג, משטחים אותו על היד, ומניחים במרכז כפית מהמילוי. סוגרים היטב לכדור ומשטחים מעט.

10. שימו לב שהמעטפת לא תהיה עבה מדי. כיף יותר לאכול קובה מלא בשר מאשר מלא סולת.

11. מוסיפים את כדורי הקובה לסיר המרק ומבשלים 30 דקות נוספות.

י' באלול ה׳תשפ"ה03.09.2025 | 10:48

עודכן ב