אני יודעת, זה נשמע לא הגיוני ולא אמין. גם אני הרגשתי כך בפעם הראשונה שערבבתי תרד עם אוכמניות, וממש נחרדתי כשהכנסתי עוגה ירוקה לתנור (אל דאגה – הירוק נעלם באפייה!). אך התוצאה לא מאכזבת, ולראות את הילדים זוללים את החטיף הזה בלי להצליח בשום אופן לנחש איזה ירק מסתתר בפנים – זה תענוג צרוף.
מרכיבים (לתבנית בגודל 24X18)
120 גרם עלי תרד טריים, שטופים ונקיים
2 כוסות שיבולת שועל (כל סוג יתאים)
¼1 כוסות קמח כוסמין או לבן
½ כוס סוכר
½ כפית קינמון
¼ כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה בטמפרטורת בחדר
1 כוס גדושה אוכמניות טריות או קפואות
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
1. מכינים את התרד: שמים את עלי התרד הרטובים מעט במחבת גדולה ומאדים אותם במשך כמה דקות תוך ערבוב מתמיד עד שהם הופכים לסמרטוטיים ורכים.
2. מעבירים את העלים למעבד מזון קטן וטוחנים למרקם חלק. מודדים כוס מהתרד.
3. מחממים תנור ל־180 מעלות, משמנים ומרפדים בנייר אפייה את התבנית.
4. בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, קמח, סוכר, קינמון, אבקת אפייה, מלח ותמצית וניל. מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים בעזרת הידיים לתערובת פירורית דמוית קראמבל.
5. מניחים בתחתית התבנית קצת יותר ממחצית מהתערובת ומהדקים היטב בעזרת הידיים. אופים כ־15 דקות עד שהבצק מתייצב ומעט מזהיב.
6. בינתיים שמים את האוכמניות בקערה נוספת ומועכים אותן היטב בעזרת מועך פירה. אם הן היו קפואות – סוחטים אותן מהמים בתוך מסננת. מוסיפים את הסוכר ואת התרד ומערבבים היטב.
7. מעבירים את תערובת הפטל־תרד לבצק האפוי ומכסים בתערובת שנשארה בצורת פירורים. אופים עוד 20 דקות עד שהפירורים מזהיבים והעוגה יציבה.
8. מצננים לחלוטין וחותכים לקוביות. שומרים
עד 24 שעות בחוץ ומעבר לכך במקרר.