15-20 עוגיות בינוניות
רכיבים
½ כוס טחינה גולמית
הכי מעניין
½ כוס סירופ מייפל (אפשר להמיר בסילאן או בסירופ אגבה)
קורט מלח
¾1 כוס קמח שיבולת שועל (ניתן להמיר בשתי כוסות קמח שקדים)
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק או כל תוספת אחרת שאוהבים כמו צימוקים / פקאנים / חמוציות
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו, ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- שמים בקערה טחינה, סירופ מייפל ומלח ובוחשים היטב.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק דביק.
- מוסיפים את השוקולד (או כל תוספת אחרת שאוהבים) ומערבבים היטב.
- מכסים את הקערה בניילון או מגבת יבשה ומכניסים למקרר למשך כ־10-15 דקות.
- בעזרת כף קפיצית של גלידה או שתי כפות יוצרים תלוליות בצק, ומגלגלים כל תלולית לכדור מעט מעוך. מומלץ לעבוד בידיים מעט רטובות ולחות.
- מסדרים את העוגיות ברווחים בתבנית האפייה זו לצד זו, ומכניסים לתנור ל־15-12 דקות, עד שהעוגיות תופחות.
* העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר במשך חמישה ימים.