עוגיות טחינה שוקולד צ׳יפס

מתכון לעוגיות ממכרות שתמיד כדאי שיהיו בבית

עוגיות טחינה שוקולד צ׳יפס. | אסי רוז

עוגיות טחינה שוקולד צ׳יפס. | צילום: אסי רוז

תוכן השמע עדיין בהכנה...

15-20 עוגיות בינוניות

רכיבים

½ כוס טחינה גולמית

הכי מעניין

½ כוס סירופ מייפל (אפשר להמיר בסילאן או בסירופ אגבה)

קורט מלח

¾1 כוס קמח שיבולת שועל (ניתן להמיר בשתי כוסות קמח שקדים)

1 כפית אבקת אפייה

100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק או כל תוספת אחרת שאוהבים כמו צימוקים / פקאנים / חמוציות

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו, ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  2. שמים בקערה טחינה, סירופ מייפל ומלח ובוחשים היטב.
  3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק דביק.
  4. מוסיפים את השוקולד (או כל תוספת אחרת שאוהבים) ומערבבים היטב.
  5. מכסים את הקערה בניילון או מגבת יבשה ומכניסים למקרר למשך כ־10-15 דקות.
  6. בעזרת כף קפיצית של גלידה או שתי כפות יוצרים תלוליות בצק, ומגלגלים כל תלולית לכדור מעט מעוך. מומלץ לעבוד בידיים מעט רטובות ולחות.
  7. מסדרים את העוגיות ברווחים בתבנית האפייה זו לצד זו, ומכניסים לתנור ל־15-12 דקות, עד שהעוגיות תופחות.

* העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר במשך חמישה ימים.