מתכון לחומוס עדשים

אם תטחנו עדשים כתומות תקבלו קמח יפהפה בטעם אגוזי שהוא בסיס להרבה מאכלים טעימים ובריאים

חומוס עדשים. | אסי רוז

חומוס עדשים. | צילום: אסי רוז

תוכן השמע עדיין בהכנה...

חומוס עדשים

4-5 מנות

רכיבים

1 כוס עדשים כתומות

הכי מעניין

1 גזר

1 בצל לבן חתוך גס

1 כוס טחינה גולמית

¼1 כוס מים קרים

1 שן שום (לא חובה)

מיץ מלימון שלם ומעט קליפת לימון

1 כפית מלח

2 כפות שמן זית

להגשה: פפריקה מתוקה או חריפה ושמן זית

חומוס עדשים. | אסי רוז

חומוס עדשים. | צילום: אסי רוז

אופן ההכנה

  1. מבשלים את העדשים: ממלאים סיר במים, מוסיפים את העדשים, הגזר (לא חייבים לקלף) והבצל.
  2. מביאים לרתיחה ומבשלים כ־15 דקות עד שהעדשים מתרככות לגמרי.
  3. נפטרים מהנוזלים ומצננים.
  4. הרכבה: שמים בכלי הבלנדר את העדשים והירקות, ומוסיפים טחינה, מים, שום, מלח, מיץ וגרידת לימון, שמן זית וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  5. הגשה: בצלחת שטוחה שמים חומוס ומעטרים במעט פפריקה מתוקה או חריפה וזילוף שמן זית.

החומוס נשמר במקרר בקופסה אטומה עד יומיים.