חומוס עדשים
4-5 מנות
רכיבים
1 כוס עדשים כתומות
הכי מעניין
1 גזר
1 בצל לבן חתוך גס
1 כוס טחינה גולמית
¼1 כוס מים קרים
1 שן שום (לא חובה)
מיץ מלימון שלם ומעט קליפת לימון
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
להגשה: פפריקה מתוקה או חריפה ושמן זית

חומוס עדשים. | צילום: אסי רוז
אופן ההכנה
- מבשלים את העדשים: ממלאים סיר במים, מוסיפים את העדשים, הגזר (לא חייבים לקלף) והבצל.
- מביאים לרתיחה ומבשלים כ־15 דקות עד שהעדשים מתרככות לגמרי.
- נפטרים מהנוזלים ומצננים.
- הרכבה: שמים בכלי הבלנדר את העדשים והירקות, ומוסיפים טחינה, מים, שום, מלח, מיץ וגרידת לימון, שמן זית וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- הגשה: בצלחת שטוחה שמים חומוס ומעטרים במעט פפריקה מתוקה או חריפה וזילוף שמן זית.
* החומוס נשמר במקרר בקופסה אטומה עד יומיים.