מתכון למאפינס בטטה ללא גלוטן, שאפשר גם להפוך לפרווה

מאפה צבעוני שמוסיף חיים לארוחה וטעמו העדין עושה אותו אהוב על קטנים וגדולים כאחד, אין בו קמחים של פסח והוא מושלם לנמנעים מגלוטן. מתאים להגשה חם או בטמפרטורת הרכב.

מאפינס בטטה. | אפרת מוסקוביץ'

מאפינס בטטה. | צילום: אפרת מוסקוביץ'

תוכן השמע עדיין בהכנה...

המרכיבים ל-8 מאפינס:
4 בטטות קטנות (600 גרם)
בצל בינוני
1/4 כוס שמן זית
2 ביצים
4 כפות גבינת שמנת
2 כפות גבינת פטה מפוררת במזלג
מלח, פלפל שחור, 4 ענפי טימין קצוצים דק

מאפינס בטטה. | אפרת מוסקוביץ'

מאפינס בטטה. | צילום: אפרת מוסקוביץ'

מסלול חלופי: למאפינס פרווה החליפו את הגבינות ב-6 כפות חלב קוקוס 17% שומן לפחות.


אופן ההכנה:
קולפים את הבטטות, חותכים אותן לקוביות, מניחים אותם בקופסה המתאימה למיקרוגל עם מעט מים ומבשלים את הבטטות במשך 10 דקות, עד שהן רכות.
קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בשמן זית עד להזהבה במחבת.
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
מסננים את הבטטות ומועכים אותן לפירה חלק. מוסיפים לפירה את הגבינות, הבצל, הביצים והתבלינים ומערבבים היטב.
מחלקים את התערובת לגביעי מאפינס ואופים בתנור במשך חצי שעה עד שהמאפה גמיש וקפיצי למגע ושחום מעט.

י"ב באלול ה׳תשפ"ה05.09.2025 | 08:39

עודכן ב