אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
- חותכים את הפאות של הפלפלים כך שיתקבלו חתיכות הכי גדולות שאפשר, ולבסוף חותכים את התחתית ואת החלק העליון ונפטרים מהגבעול.
- מניחים את הפלפלים על התבנית בצפיפות עם הקליפה כלפי מעלה.
- אופים 25-35 דקות עד שהקליפה של הפלפלים מתחילה להישרף מעט ולהיות שחורה.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומיד מעבירים את הפלפלים לכלי עם מכסה.
- נותנים לפלפלים "להזיע" 20-30 דקות בכלי ואז מסירים את הקליפה – היא יורדת בקלות. אם נשארות קצת קליפות זה בסדר.
- מכסים את הפלפלים בשמן זית ומעט מלח ושומרים בקופסה אטומה במקרר.