מתכון בסיסי לפלפלים קלויים

מתכון לפלפלים קלויים | כשר

פלפלים קלויים. | שאטרסטוק

פלפלים קלויים. | צילום: שאטרסטוק

תוכן השמע עדיין בהכנה...

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. חותכים את הפאות של הפלפלים כך שיתקבלו חתיכות הכי גדולות שאפשר, ולבסוף חותכים את התחתית ואת החלק העליון ונפטרים מהגבעול.
  3. מניחים את הפלפלים על התבנית בצפיפות עם הקליפה כלפי מעלה.
  4. אופים 25-35 דקות עד שהקליפה של הפלפלים מתחילה להישרף מעט ולהיות שחורה.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור ומיד מעבירים את הפלפלים לכלי עם מכסה.
  6. נותנים לפלפלים "להזיע" 20-30 דקות בכלי ואז מסירים את הקליפה – היא יורדת בקלות. אם נשארות קצת קליפות זה בסדר.
  7. מכסים את הפלפלים בשמן זית ומעט מלח ושומרים בקופסה אטומה במקרר.