עוגיות השוקולד והקפה האלה טעימות נורא. תתכוננו להתעלף. הן מבוססות על עוגיות חמאה צרפתיות מפורסמות שנקראות "עוגיות סבלֶה" (sable, "חול" בצרפתית): בזכות השימוש באבקת סוכר המרקם שלהן נימוח ומתפורר, כמו חול. על הבסיס הקבוע של חמאה ואבקת סוכר נוספו השוקולד והקפה, והתוצאה לא פחות ממדהימה. אני ממליצה להתחיל להכין את העוגיות ערב קודם, בסך הכול חמש דקות עבודה. במהלך הלילה הבצק מתקרר ומתייצב, ולמחרת נשאר רק לאפות ולהזמין אורחים.
חומרים:
1 כף נס קפה מגורען איכותי
1 כף מים רותחים
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
½ כפית תמצית וניל איכותית
2 כוסות קמח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן־קטן

עוגיות קפה ושוקולד שמתפוררות בביס הראשון | צילום: אפרת ליכטנשטט
הכנה:
1. שמים נס קפה בכוס קטנה ומוזגים את כף המים. מערבבים היטב.
2. במיקסר עם וו הקצפה מקרימים יחד את הסוכר והחמאה כשלוש דקות, עד שהתערובת חלקה ותפוחה. נעזרים במרית כדי להכניס את כל התערובת פנימה.
3. מוסיפים את הקפה והווניל ומערבבים היטב.
4. מפחיתים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את הקמח. מערבבים מעט ומוציאים מהמיקסר.
5. מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב, אך רק עד לאחידות.
6. מעבירים את התערובת לשקית ניילון גדולה, עמידה וקשיחה.
7. מהדקים את הבצק היטב כלפי מטה ויוצרים גליל בהשראת אחד ממגדלי עזריאלי - עיגול, מלבן או משולש (אם אין לכם שקית גדולה אפשר לחלק את הבצק לשני חלקים). 8. שולחים למקרר לשעתיים לפחות, ועדיף ללילה.
הכי מעניין
אחרי הקירור:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. חותכים את השקית בעדינות, משחררים את הבצק ומניחים אותו על קרש חיתוך.
3. חותכים עוגיות בסכין גדולה וחדה בעובי חצי ס"מ, מניחים על נייר האפייה ברווחים.
4. אופים 8־11 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב, ולא יותר.
5. מוציאים את העוגיות כשהן נראות לא מוכנות: הן מתקשות כשהן מתקררות. חשוב לא לאפות אותן יותר מדי! אם אתם לא בטוחים בחום התנור, אפו בסבב הראשון רק ארבע עוגיות, טעמו אותן והחליטו אם הן אפויות יתר על המידה.
